На Уманщині пройшли жалобні заходи до Дня пам’яті жертв Голодомору

Дата: 24.11.2017 16:22
Кількість переглядів: 1600

Фото без опису

Щорічно у четверту суботу листопада в Україні  проходять жалобні заходи, приурочені вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років. Ці жахливі сторінки в історії українського народу відгукуються болем та щемом у душі кожного небайдужого до подій того часу.

Тож сьогодні, 24 листопада, напередодні пам’ятної дати, на території села Родниківка відбувся загальнорайонний мітинг-реквієм. Вшанувати пам'ять мільйонів співвітчизників, які стали жертвами тяжкої трагедії в історії українського народу, прийшли голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, заступник голови районної ради Петро Бабкін, керівник апарату райдержадміністрації Наталія Сиротюк, сільський голова Родниківки Руслан Яремчук,  керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації та районної ради, голови сільських рад району, школярі, вчителі та мешканці села.

Під час заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять про всіх заморених голодом, а потім поклали до пам’ятника жертвам Голодомору лампадки, символічні колоски, вінки та квіти. Жінки у чорних хустинах роздали поминальний хліб.

Звертаючись до присутніх, голова райдержадміністрації зазначив: – «Голодомор був не випадковим явищем, це була реакція комуністичного режиму на відродження нашим народом власної держави, національної ідентичності та культурно-духовне піднесення часів Української революції 1917-1921 років.

50 населених пунктів Уманського району визнано найбільш постраждалими від геноциду 1932–1933 років. За офіційними даними в районі загинуло 7310 осіб, 3557 осіб – постраждалі від голоду».

Євгеній Михайлович наголосив на тому, що пам’ять про Голодомор – невід’ємний елемент української ідентичності і запорука неповторення злочинів комуністичного режиму. Тож очільник району закликав зберегти мир та суспільну злагоду в соборній незалежній Україні, бути єдиними у створенні світлого майбутнього нашої держави, твердими та свідомими у своєму виборі європейського шляху розвитку.

У ході жалобного заходу учні Родниківської ЗОШ I-III ступенів ім. Т. Г. Шевченка прочитали  вірші про ті нелегкі часи для нашого суспільства.

Поминальний молебень в пам'ять жертв Голодомору провів настоятель Родниківської церкви архімандрит Нікодим.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь