Євгеній Данченко взяв участь у засіданні міжвідомчої комісії Черкаської ОДА

Дата: 25.05.2018 16:26
Кількість переглядів: 601

Голова Уманської райдержадміністрації Євгенії Данченко взяв участь у засіданні міжвідомчої комісії Черкаської облдержадміністрації з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. Засідання відбулося сьогодні, 25 травня, під головування першого заступника голови облдержадміністрації Віталія Коваля.  

Фото без описуЄвгеній Данченко поінформував про проведену роботу в цьому напрямку в Уманському районі.

Так, щодо кожного платника здійснюється аналіз нарахування та виплати заробітної плати, визначаються шляхи її підвищення відповідно до чинного законодавства, оскільки від розміру зарплати залежить розмір податку на доходи фізичних осіб – одного з основних джерел наповнення бюджету району.

За даними Головного управління статистики у Черкаській області  заборгованість із виплати заробітної плати в Уманському районі відсутня.

Середньомісячна  заробітна плата за 2017 рік склала по району  6301 грн, що на 1896 грн (4405 грн), або на 43 відсотки більше в порівняні з минулим роком. За цим показником район посів 3 місце серед 20 районів області.

Сьогодні ставиться перш за все завдання детінізації трудових стосунків, а також здійснення соціального захисту працюючого населення, пошук додаткових резервів по створенню нових робочих місць в районі, розширення сфери застосування праці та зниження рівня безробіття, наповнення бюджету.

У 2017 році протягом року було створено 114 робочих місць, протягом звітного періоду 2018 року – 27. Крім того, іде робота із залучення інвестиційних проектів, які дадуть можливість додатково створити нові робочі місця з гідною заробітною платою.

Спеціалістами управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації в поточному році було здійснено 17 обстежень суб’єктів господарської діяльності.

З метою моніторингу рівня оплати праці та вжиття заходів щодо її підвищення в районі діє робоча група з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. З початку року проведено 3 засідання та заслухано 8 керівників підприємств, установ та організацій району, які нараховують заробітну плату 67 працівникам менше мінімальної.     

З метою залучення до бюджету додаткового фінансового ресурсу в районі також діє міжвідомча комісія райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі. З початку року на засіданнях комісії заслухано 14 керівників сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств району, по яких  рахуються втрати податку на доходи фізичних осіб.  

  В результаті проведеної роботи фонд заробітної плати по даних підприємствах зріс на 221 тис. грн, до бюджету району додатково надійшло 52,4 тис. грн податку з доходів фізичних осіб.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь