Вимагаємо звільнення українських моряків та забезпечення вільного проходження Керченською протокою, – зустріч Петра Порошенка та Ангели Меркель

Дата: 15.04.2019 16:33
Кількість переглядів: 600

Президент України Петро Порошенко та Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі у Берліні скоординували дії щодо можливості якнайскорішого повернення додому 24 українських моряків, які були захоплені в нейтральних водах Чорного моря біля Керченської протоки.

Фото без опису

«Ви почули позицію пані Канцлера, що ми твердо вимагаємо негайного звільнення українських моряків, наголошуючи, що Росія не має жодної юрисдикції згідно з Женевською конвенцією над українськими бійцями, які мають статус військовополонених», – наголосив Глава української держави.

«Ми впевнені в тому, що ситуація в Криму з придушенням прав людини співробітниками ФСБ також набирає нечуваних обертів. Хотіли би долучити увагу світової спільноти до рішучого погіршення ситуації з правами людини на окупованих територіях», – додав він. Президент переконаний, що спільними силами вдасться повернути Крим і кримчан в Україну.

«Я інколи задаю собі запитання, із жалем: скільки ще б ми могли зробити для розвитку нашої держави, якби не війна, якби не анексія Криму – незаконна, якби не окупація? Як би далі ми просунулись на шляху реформ, в подоланні бідності і збільшенні добробуту кожної української родини? Я точно знаю, що ті успіхи, які ми маємо сьогодні і які визнаються у світі як найбільші за всі роки незалежності України, навряд чи б були, якби не дружня і ефективна підтримка – і консультаційна, і фінансова з боку наших партнерів по ЄС і з боку наших партнерів в Німеччині», – зауважив Петро Порошенко.

Ангела Меркель також акцентувала увагу на необхідності звільнення українських моряків, яких захопили у полон у Керченській протоці. «Я ще раз вимагаю звільнення цих солдат, цих моряків, а також вільного проходження українських кораблів через Керченську протоку. Маріуполь – важливе місто для процвітання України, до нього має бути доступ», – наголосила Канцлер Німеччини.

За інформацією офіційного інтернет-представництва Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь