Тарас Висоцький: ОТГ Черкащини готуються до реалізації проектів коштом інфраструктурної субвенції

Дата: 11.04.2019 16:35
Кількість переглядів: 468

Уже четвертий рік поспіль держава підтримує тих, хто добровільно створив об’єднані територіальні громади, надаючи інфраструктурну субвенцію. Цьогоріч на це Черкащині передбачили понад 96 млн грн, зазначає перший заступник голови Черкаської ОДА Тарас Висоцький.

– У 2019 році з державного бюджету місцевим в ОТГ на розвиток інфраструктури виділили 2,1 млрд гривень інфраструктурної субвенції. 54 об’єднаним територіальним громадам області в межах проекту розпорядження Кабінету Міністрів України спрямують 96,2 млн грн. Обсяг субвенції на формування інфраструктури ОТГ є розрахунковою величиною. Вона залежить від площі території тергромади та чисельності сільського населення, що там проживає, – пояснює перший заступник.

Зауважимо, впродовж 2016-2018 років громади нашого регіону реалізували 154 інфраструктурних проекти на 77,5 млн грн. За рахунок цих коштів об’єднані територіальні громади ремонтують дороги, роблять вуличне освітлення, будують спортивні майданчики, закуповують техніку та обладнання для комунальних підприємств, ремонтують школи, дитячі садочки, амбулаторії, будують водогонистворюють комфортні умови для надання якісних послуг населенню.

Тарас Миколайович розповідає: аби об’єднані територіальні громади якісно підготували проекти, Департамент регіонального розвитку ОДА на початку квітня провів семінар-тренінг. Участь у ньому взяли 40 представників ОТГ Золотоніського, Драбівського, Чорнобаївського, Черкаського, Смілянського, Канівського, Чигиринського, Кам’янського, Шполянського, Корсунь-Шевченківського, Городишенського районів.

Під час навчання зосередили увагу на змінах у законодавстві; структурі проектної заявки та оформленню необхідного пакету документів; типових помилках, які допускали в попередніх роках.

         Окрім того, на семінарі розглядали інші важливі для функціонування та розвитку ОТГ питання, зокрема: створення ЦНАПів в ОТГ; підготовка інвестиційних пропозицій для залучення інвесторів; регуляторна політика: практичне застосування законодавства та онлайн-сервісу; можливості для розвитку малого і середнього підприємництва, які стали реальністю; міжмуніципальне співробітництво, як ефективний інструмент реалізації розвиткових проектів. У ході тренінгу розглядали практичні завдання, представники громад активно задавали питання, громади-першопрохідці ділилися практичним досвідом із новоствореними ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь