Черкащина співпрацюватиме з Міністерством у справах ветеранів України

Дата: 21.03.2019 16:35
Кількість переглядів: 485

Черкаська обласна державна адміністрація та Міністерство у справах ветеранів України взаємодіятимуть та координуватимуть діяльність для допомоги атовцям та членам їх сімей. Відповідний Меморандум про співпрацю підписали очільник області Олександр Вельбівець та міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз.

 

Під час зустрічі Ірина Фріз зауважила, що Черкаська область стане першою, де буде реалізовано пілотний проект зі створення та аналізу психофізіологічного профілю ветерана. Унікальність проекту полягає в тому, що кожного з ветеранів області відвідають соціальний працівник і ветеран, аби провести первинне анкетування. Робота проводитиметься не тільки з самими ветеранами, але і з їх родинами, а також охоплюватиме родини загиблих. Отримані дані заноситимуться в базу даних. У подальшому отримана інформація слугуватиме для визначення наявних проблем та для пошуку шляхів їх комплексного вирішення, створення певної системи і розробки комплексної програми зі психосоціальної реабілітації ветеранів усієї країни.

– Це хороший початок успішної співпраці між Міністерством та обласною державною адміністрацією, – наголосив Олександр Вельбівець.

Варто зауважити, що на Черкащині станом на 1 березня 2019 року у Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебуває на обліку 10 005 учасників антитерористичної операції, яким встановлено статус учасника бойових дій, та 624 особи, які мають статус інваліда війни. Статус члена сім’ї загиблого встановлено 269 особам за 124-ма загиблими військовослужбовцями під час проведення антитерористичної операції. Цим категоріям осіб надаються пільги гарантовані державою.

Також, за рахунок коштів обласного бюджету, в рамках обласної комплексної програми «Турбота», станом на 1 березня 2019 року надано матеріальну допомогу 475 учасникам АТО на загальну суму 237,5 тис. грн. З обласного бюджету виділено 600 тис. грн. на оздоровлення учасників АТО у місцевому санаторії на умовах співфінансування.

 

Наразі в області спеціалістами центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводиться активна робота щодо вивчення та задоволення потреб сімей учасників АТО. Фахівці районних та міських центрів регіону вивчали потреби майже 4 тисяч сімей учасників АТО. На сьогодні їм надається різноманітна допомога: психологічна, сприяння у отриманні гуманітарної та матеріальної допомоги, сприяння в оформленні документів та отриманні юридичних послуг, а також у працевлаштуванні. В області під соціальним супроводом знаходиться 34 сім’ї, у тому числі 31 особа з інвалідністю.

Прес-служба Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь