У бібліотеках району вшанували Героїв Небесної Сотні

Дата: 21.02.2019 16:37
Кількість переглядів: 877

Фото без описуПісля подій на Майдані Україна живе іншим життям, іншими цінностями після тих подій, які розділили історію нашої країни на «до» і «після».

Близько двох тисяч осіб вийшло з акцією протесту після оприлюднення урядом Азарова рішення щодо призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію України з ЄС. Саме тоді, в перший день, народилося гасло «Україна – це Європа». Основною рушійною силою на Майдані була молодь і студентство. Саме вони змусили змінюватися все суспільство. Уболівання за подальшу долю України, за її соборність і державну незалежність консолідувало країну. Найбільш жорстоке протистояння відбулося 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, де, переважно, від куль снайперів, загинула майже сотня повстанців. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – молоді, ті, хто лише починав жити. Відтоді загиблих учасників акції протесту стали називати Небесна сотня. 11-го лютого 2015-го року Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого. 

З метою віддання належної шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстоювали національні інтереси і європейський вибір нашої держави, бібліотекарі районної бібліотеки та сільських бібліотек – філій провели уроки мужності «Патріотам України -  світла пам'ять», де усі присутні разом відновлювали хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках, згадували поіменно всіх Героїв Небесної Сотні, спільно виконували Державний Гімн України та хвилиною мовчання вшановували пам’ять полеглих. Доречним доповненням заходів були патріотичні вірші та пісні, відео сюжети, також були представлені документальні виставки: «Небесна Сотня – Герої нашого часу», « І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України», «Тернистий шлях до Європи», «Герої що змінили хід історії» та інші.

За інформацією Уманської РЦБ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь