Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб

Дата: 04.09.2018 16:52
Кількість переглядів: 1031

Облік внутрішньо переміщених осіб здійснюється управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації відповідно до Закону України «Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб» та постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 «Про облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції»

Станом на 01.09.2018  на обліку в управлінні перебуває 307 переміщених осіб (213 сімей), з них особи працездатного віку - 109, пенсіонери - 133, інваліди - 12, діти - 53. Прийнято 44 рішень про скасування дії довідки про взяття на облік ВПО.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 505 «Про надання щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» призначається щомісячна адресна допомога переселенцям.

Призначення та виплата грошової допомоги здійснюється управлінням за фактичним місцем проживання (перебування) за заявою уповноваженого представника сім’ї. Грошова допомога призначається з дня звернення та виплачується терміном не більше ніж шість місяців.

Грошова допомога надається у таких розмірах:

для непрацездатних осіб  - 1000 грн;

для працездатних осіб - 442 грн;

для інвалідів 1 групи -1784,90 грн;

для інвалідів 2 групи -1578,95 грн;

для інвалідів 3 групи -1373,00 грн.

Граничний розмір загальної суми грошової допомоги, що виплачується на сім'ю становить 3000 грн та 5000 грн багатодітним сім’ям.

Грошова допомога перераховується управлінням соціального захисту населення на рахунки внутрішньо переміщених осіб, які відкриті у ПАТ “Державний ощадний банк України”.

З початку 2018 року за призначенням (продовженням) щомісячної адресної грошової допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції по Україні, до управління звернулось 86 осіб, із них вперше звернулись 3 особи. Станом на 01.09.2018 отримує щомісячну адресну допомогу 68 сімей (станом на 01.09.2017 отримувало 74 сім’ї). Зменшилась кількість сімей отримувачів у зв’язку з поверненням до місця реєстрації, переміщення до інших населених пунктів, з втратою права на призначення адресної допомоги з придбанням житлових приміщень, які розташовані в регіонах, інших ніж тимчасово окупована територія України та райони проведення антитерористичної операції та інше.

З початку 2018року нараховано та виплачено допомогу на суму 651,58 тис. грн. 

Інформаційно-роз’яснювальна робота серед внутрішньо переміщених осіб щодо порядку призначення та виплати різних видів соціальних допомог проводиться спеціалістами управління безпосередньо при взятті на облік внутрішньо переміщених осіб.

Управління праці та соціального захисту населення

Уманської райдержадміністрацїі 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь