В Уманському районі тримають під контролем вирішення нагальних питань сьогодення

Дата: 11.09.2018 16:58
Кількість переглядів: 1038

10 вересня під керівництвом голови Уманської райдержадміністрації Євгенія Данченка відбулася нарада з сільськими головами щодо вирішення важливих питань життєдіяльності району.

Участь у ній взяли перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, заступник голови районної ради Петро Бабкін, директор ДП «Уманське лісове господарство» Іван Назаревич, начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Алла Кодолова, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олег Ярошевич, заступник начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Андрій Вовкотруб, працівники структурних підрозділів райдержадміністрації, очільники територіальних громад району.

Перше питання порядку денного стосувалося змін до Податкового кодексу України та деяких законів України, які передбачають встановлення земельного податку на всі лісові землі України. Закон набув чинності 15 серпня цього року. Про це розповів директор ДП «Уманське лісове господарство» Іван Назаревич. Відтак, лісгосп повинен сплачувати кошти в місцеві бюджети в межах 0-5% від нормативно-грошової оцінки землі під лісами.

Враховуючи те, що з 1 січня 2019 року землі під полезахисними лісосмугами, які перебували в колективній власності сільськогосподарських підприємств, переходять у відання сільських рад, важливим наразі є проаналізувати площі, які підпадають під оподаткування та прийняти рішення щодо ставки земельного податку, – наголосив голова райдержадміністрації Євгеній Данченко.

Ще одне важливе питання цього дня – утримання автомобільних доріг в межах Уманського району в осінньо-зимовий період 2018-2019 років. Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Алла Кодолова, повідомила, що період зимового прибирання доріг встановлюється з 15 жовтня по 15 квітня.  Нині сільськими (селищною) радами проведено інвентаризацію залишків протиожеледних матеріалів минулого зимового періоду для посипання доріг комунальної власності. У наявності є 72,75 т матеріалу, що складає 11 % від потреби. Тож Алла Євгеніївна акцентувала увагу представників органів місцевого самоврядування на належному проведенні відповідних заходів з метою якісного утримання доріг в осінньо-зимовий період, а саме: укласти договори з підрядними організаціями на експлуатаційне утримання автомобільних доріг; визначити з підрядними організаціями залишки протиожеледних матеріалів, інгібіторів минулого зимового періоду та заготовити необхідну кількість (не менше 60% від розрахункової потреби на весь осінньо-зимовий період) технічної солі та фрикційних матеріалів для боротьби з зимовою слизькістю; залучити додаткову техніку сторонніх організацій, необхідну для виконання робіт щодо зимового утримання автомобільних доріг на договірних засадах; забезпечити пріоритетне фінансування підготовчих робіт до осінньо-зимового періоду та недопущення зменшення річного обсягу фінансування для виконання робіт із зимового утримання доріг до кінця року.

Під час наради було також розглянуто питання, що стосувалося пільгового перевезення жителів Уманського району. Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олег Ярошевич повідомив, що згідно районної комплексної програми «Турбота» на 2018-2022 роки, на 2018 рік на пільгове перевезення з районного та сільських (селищного) бюджетів передбачено 1516,4 тис. грн.

З січня по серпень 2018 року укладено договори між управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації і перевізниками (ТОВ «Круїз – Авто», ПП Воєвода та ФОП Грицаюк) на пільгове приміське автомобільне перевезення на загальну суму 1071,23 тис. грн. Згідно укладених договорів на перевезення пільгових категорій громадян автобусами загального користування за рахунок коштів районного бюджету, у серпні 2018 року мали право на безоплатний проїзд у приміському транспорті 13270 осіб.

Станом на 20 серпня субвенції сільських, селищної рад на пільгове перевезення становлять 784,73 тис. грн (автомобільний транспорт – 777,08 тис. грн, залізничний – 7,65 тис. грн), або 58% від потреби на 2018 рік. Водночас, через підвищення розміру тарифу на перевезення пасажирів на приміських маршрутах відбувається збільшення вартості квитка для укладання договорів. Тож в ході наради сільським радам було наголошено на прискоренні виділення субвенцій на пільгове перевезення громадян.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь