Відбулася чергова сесія районної ради

Дата: 29.03.2019 16:59
Кількість переглядів: 735

29 березня відбулася чергова сесія Уманської районної ради, в якій взяв участь голова райдержадміністрації Євгеній Данченко та  керівники структурних підрозділів райдержадміністрації. Кворум забезпечила присутність 33 із 50 обраних до районної ради депутатів. На їхній розгляд було запропоновано 21 питання порядку денного.

Фото без опису

Перше питання сесії – Про виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 2018 рік. Програма охоплює стан розвитку реального сектору економіки, агропромислового виробництва, соціальної сфери, освіти, медицини та культури, бюджетну та податкову політику, підтримку сім’ї, дітей та молоді, житлово-комунальне господарство, будівництво та містобудування, техногенну та природну безпеку. Все це було детально проаналізовано, окреслено плани та перспективи. Відмічено, що за 2018 рік промисловими підприємствами вироблено продукції в оптових порівняних цінах на суму 242,1 млн грн, що на 14,8 % більше до минулого року, а обсяг реалізованої промислової продукції району склав 360,9 млн грн – більше на 29,3 млн.

Основні інвестиційні проекти, які реалізовано в районі у 2018 році: будівництво кормоцеху в с.Юрківка ТОВ ”Агроплант”, карантинника в с. Колодисте ТОВ ”АПК Насташка”, електрогенеруючої  фотогальванічної станції потужністю 450 кВт в с. Родниківка ТОВ ”Еко Сезар”.

Також цікаво, що середньомісячна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій району за ІІІ квартал 2018 року становила 8502 грн. У порівнянні з відповідним періодом 2017 року середньомісячна зарплата зросла на 1857 грн. При цьому заборгованість із виплати заробітної плати станом на 1 січня 2019 року в районі відсутня. Системою державної соціальної допомоги, в тому числі і житловими субсидіями, охоплено 16061 сімей, що становить 64 відсотки від їх загальної кількості. За 2018 рік виплачено всіх видів соціальних допомог на суму 70,3 млн грн.

Далі депутати розглянули питання про хід виконання районної програми «Шкільний автобус». Минулого року за рахунок коштів місцевого та обласного бюджетів на умовах співфінансування 50/50 закуплено 1 новий автобус, який 20 липня 2018 року вручено Ладижинській ЗОШ (вартість 1845,0 тис. грн). Загальний парк шкільних автобусів становить 21 одиницю транспорту, проте 2 з них підлягають списанню, тобто у 2018/2019 навчальному році підвіз здійснюється 19 шкільними автобусами. Відповідно до потреби, стовідсотково організовано підвіз 667 учнів та 163 педагогічних працівників до 14 закладів освіти.

Далі начальник Уманського районного відділення поліції Максим Поліщук поінформував про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони публічного порядку та результати діяльності на території Уманського району.

Прийнято ряд нових програм: Програму запобігання загибелі людей на водних об’єктах району на період 2019-2021 роки, Програму розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в Уманському районі Черкаської області на 2019-2020 роки, Програму розвитку малого і середнього підприємництва в Уманського району на 2019-2020 роки, районну Програму надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України на 2019 рік, районну цільову Програму протидії тероризму на території Уманського району на 2019-2023 роки, районну Програму "Вдосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення розвитку матеріально-технічної бази Головного управління ДФС у Черкаській області, збільшення надходжень до бюджету Уманського району на 2019 рік".

Внесено зміни до ряду діючих програм: районної цільової Програми «Призовна дільниця» на 2017-2019 роки, Програми запобігання та ліквідації африканської чуми свиней та інших інфекційних хвороб тварин в Уманському районі на 2018-2020 роки.

Також були прийняті рішення за питаннями порядку денного: про критерії створення Наглядової ради комунальних унітарних підприємств Уманської районної ради та про затвердження Положення про наглядову раду при КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги".

Окрім того, було внесено зміни до районного бюджету. За рахунок вільного залишку коштів районного бюджету та субвенцій з місцевих бюджетів інших рівнів розподілено 2295,697 тис. грн на необхідні потреби галузей освіти, медицини, культури та соціального захисту.

Відділ взаємодії з громадськістю

апарату Уманської райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь