У селі Дубова незабаром відкриють стоматологічний кабінет

Дата: 17.09.2020 09:11
Кількість переглядів: 1978

Фото без описуДубівська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини незабаром матиме сучасний стоматологічний кабінет, який обслуговуватиме і навколишні села. Для цього в закладі уже підготували приміщення. Днями його оглянула голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк спільно з головою районної ради Оксаною Супрунець.

На ремонт кабінету виділив кошти керівник місцевого сільськогосподарського підприємства ТОВ «Дубова», депутат районної ради Анатолій Матерянський.

Нове стоматологічне обладнання передадуть з Уманської центральної районної лікарні. Передбачається, працюватиме на ньому приватний лікар, якого оберуть на відкритій конкурсній основі.

Як зазначив сільський голова Олександр Яцина, Дубівський територіальний кущ – віддалений від центру району, тож стоматкабінет стане надзвичайно доречним, люди з нетерпінням чекають на його відкриття. Власне, колись такий кабінет тут був, навіть залишилося старе, уже не діюче крісло.

Окрім власне села Дубова, амбулаторія обслуговує також села Вільшанка, Вільшана Слобідка, Коржова, Коржовий Кут, Острівець та Рогова. Спільними зусиллями вдається забезпечувати збереження і навіть розвиток медичного закладу, раніше – повноцінної лікарні.

Фото без описуЗа словами Олександра Яцини, Дубівська сільська рада виділяє кошти на часткове утримання медичного персоналу. Також з цим допомагають місцеві сільгоспвиробники, фермери, підприємці та просто небайдужі жителі села, які перераховують кошти у благодійний фонд.

Косметичний ремонт всієї амбулаторії також вдалося зробили своїми силами, організувавши чотири суботники – за участі сільських голів та колективів сіл Дубова, Вільшанка, Острівець, Рогова.

Під час відвідування закладу голова РДА Світлана Волошенюк поспілкувалася з Анатолієм Матерянським. Йому, а також всім, хто допомагає амбулаторії, зокрема активному фермеру Михайлу Томенку, щиро подякувала за небайдужу громадську позицію. Спільними зусиллями, попри безжальність часу й демографічної ситуації, головний медичний заклад Дубівського територіального куща вдається утримувати в належному стані.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь