Відбулося чергове засідання сесії районної ради

Дата: 25.09.2020 21:26
Кількість переглядів: 1928

25 вересня депутати Уманської районної ради зібралися на чергову сесію. Участь в засіданні взяли голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк, депутат обласної ради Валентин Судакевич, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники інших районних установ та організацій. Голова районної ради Оксана Супрунець озвучила про прибуття 35 народних обранців, що дозволило відкрити сесійне засідання.

Фото без опису

Розпочали зі звіту про виконання районного бюджету за І півріччя 2020 року, про що доповів начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Коваленко. За І півріччя 2020 року обсяг доходної частини районного бюджету склав 64705,5 тис. грн, з них надходження до загального фонду – 63665 тис. грн, спеціального фонду – 1040,5 тис. грн. Видаткова частина районного бюджету виконана на суму 64736,9 тис. грн, при цьому 96,4 % до загального обсягу видатків загального фонду спрямовано на захищені статті витрат. В першу чергу своєчасно проводилося фінансування на виплату заробітної плати, оплату енергоносіїв, медикаментів, продуктів харчування, поточних трансфертів населенню та органам державного управління інших рівнів.

Далі заслухали інформацію начальника Уманського районного відділення поліції Уманського відділу поліції ГУНП в Черкаській області Максима Мазана про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони публічного порядку та результати діяльності на території Уманського району.

Прийнято нову районну програму щодо проведення медичного огляду призовників і військовозобов’язаних на 2020 рік. Нею, зокрема, передбачене фінансування в сумі 100 тис. грн на надання послуг з обстеження допризовників, призовників, військовозобов’язаних, офіцерів запасу, які призиваються на військову службу, резервістів, громадян, які приймаються на військову службу за контрактом, кандидатів на навчання у вищих військово-навчальних закладах та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів Міністерства оборони України в Уманському районі.

Заслухано звіти про виконання районних довгострокових програм закладами охорони здоров’я та програми розвитку галузі молочного скотарства Уманського району на 2012-2020 роки.

Внесено зміни до районної комплексної  програми  «Медичні кадри» на 2018 – 2020 роки, мета якої є закріплення молодих спеціалістів в Уманській центральній районній лікарні через вирішення питання щодо забезпечення медичних працівників житлом.

Також внесено зміни до районного бюджету, до районної  комплексної програми „Турбота” на 2014-2020 роки, до Програми удосконалення роботи органів виконавчої влади в Уманському районі на 2018-2020 роки.

Погоджено уточнення фінансових планів КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» та КНП «Уманська центральна районна лікарня» на 2020 рік, затверджено фінансовий план КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2021 рік.

Підтримано внесення змін до контракту з директором КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Олександром Новаківським та укладання нового контракту з директором КНП «Уманська центральна районна лікарня» Інною Добрянською.

В комунальну власність територіальної громади села Дубова погодили передання стоматологічних установок та матеріальних цінностей стоматологічних кабінетів.

Фото без опису

Заслухано звіт про готовність закладів освіти Уманського району до роботи в новому 2020-2021 навчальному році. Як наголосив начальник відділу освіти, молоді та спорту Борис Бондар, усі заклади загальної середньої освіти забезпечено засобами особистої гігієни та обладнанням. Для організованого початку нового навчального року виділено кошти в сумі 100,2 тис. грн для закупівлі безконтактних термометрів, одноразових масок, антисептиків для обробки шкіри рук, дезінфікуючих розчинів. А для проведення дератизації шкільних приміщень використано кошти в сумі 30 тис. 625 грн.

Прийнято рішення про затвердження статуту опорного закладу освіти Родниківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Т. Г. Шевченка в новій редакції та про затвердження   положення про Краснопільську філію Родниківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Т. Г. Шевченка.

Серед інших питань сесії – Про перелік суб’єктів та об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селища району; Про затвердження переліку об’єктів малої приватизації спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селища Уманського району, що підлягають приватизації в 2020 році; Про передачу приміщень фельдшерських пунктів в комунальну власність територіальних громад сіл, селища району; Про погодження  змін  штатного розпису комунального закладу «Голос громади»; Про надання КП «Уманьрайрембуд» дозволу на продовження терміну дії договору оренди приміщення; а також про надання дозволів на списання застарілої техніки та обладнання, затвердження передавальних актів.

Також в ході засідання було заслухано звернення від депутата районної ради Володимира Мальченка щодо діяльності територіальних виборчих комісій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь