Допомагати людям – наше покликання

Дата: 30.10.2020 14:19
Кількість переглядів: 1370

У першу неділю листопада в Україні, згідно з Указом Президента від 1999 року, відзначають День працівника соціальної сфери. Це свято усіх, хто щоденно забезпечує реалізацію пільг та надання адресних допомог, житлових субсидій найвразливішим категоріям наших громадян, піклується про ветеранів війни і праці, людей похилого віку, інвалідів, пенсіонерів, дітей-сиріт, підтримує малозабезпечені та багатодітні сім'ї, сім'ї учасників АТО, тимчасово переселених українських громадян, допомагає їм здолати життєві труднощі, повірити в себе і свої можливості, знайти вихід з найскрутнішої ситуації. Свято по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки зі службового обов’язку, а й за велінням совісті та покликом душі.

Фото без опису

Історія організованої соціальної допомоги населенню в нашому районі починається з 1924 року – в Уманському повіті був створений відділ соціального забезпечення.

Після звільнення території від тимчасової окупації німецькими військами в березні 1944 року відновив свою діяльність Бабанський, Ладижинський та Уманський відділи соціального забезпечення Київської області. У 1960 році ці відділи були об’єднані в Уманський районний відділ соціального забезпечення.

З червня 1996 року відділ соціального забезпечення реорганізовано в управління соціального захисту населення, а з грудня 1999 року – в управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації.

Управління праці та соціального захисту населення є структурним підрозділом Уманської районної державної адміністрації та налічує шість підрозділів: відділ грошових виплат та компенсацій, відділ персоніфікованого обліку пільгових категорій населення, відділ бухгалтерського обліку, відділ з питань обслуговування осіб з інвалідністю, ветеранів війни і праці та громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, відділ автоматизованої обробки інформації та контролю за призначенням соціальних виплат та сектор з питань праці.

З 29 працівників управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації 9 працюють в управлінні понад 10 років. Це Ковбасюк Вікторія Вікторівна, Маширова Олена Орестівна, Мельниченко Тетяна Валеріївна, Сокирська Ірина Миколаївна, Сокирська Яніна Миколаївна, Торікова Інна Василівна, Чепка Ганна Іванівна, Шнира Лариса Сергіївна, Яременко Людмила Петрівна. Для багатьох із них слова Івана Франка – «Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим» – стали сенсом життя.

Особливо варто відзначити людей, котрі довгий час працювали в управлінні та пішли на заслужений відпочинок. Це шановані ветерани: Роєнко Віра Калениківна, Мацкевич Галина Лукінічна, Поліщук Лідія Іванівна, Чепка Надія Григорівна, Безніцька Олена Архипівна,Таранюк Тетяна Олександрівна. Вони зробили великий внесок у соціальну підтримку жителів району.

Шановні колеги, з нагоди свята – Дня працівника соціальної сфери – прийміть найщиріші вітання та побажання міцного здоров'я, миру, наснаги й успіхів у всіх починаннях, родинного благополуччя  й достатку, творчого натхнення, здійснення всіх ваших задумів і мрій!

 

Управління праці та соціального захисту населення Уманської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь