Робота над наповненням районного бюджету

Дата: 02.11.2020 16:54
Кількість переглядів: 717

Фото без описуГолова Уманської райдержадміністрації Світлана Волошенюк спільно із спеціалістами відділу розвитку сільських територій та захисту довкілля райдержадміністрації та Уманського відділення ГУ ДПС у Черкаській області системно проводить робочі наради з орендарями земельних часток (паїв) щодо збільшення нарахування орендної плати, пришвидшення розрахунку з виплати орендної плати та сплати податків.

В результаті проведеної роботи середній розмір орендної плати за орендовані земельні частки (паї) у 2020 році по Уманському району складає 11 % (у 2019 році – 10,3 %) від нормативно-грошової оцінки орендованих земельних часток (паїв).

Як зазначила Світлана Волошенюк, за оперативними даними нарахування орендної плати за орендовані земельні частки (паї) в загальному по Уманському району у 2020 році складатиме 250,1 млн грн. За мінусом сплаченого ПДФО та військового збору, що складає в загальному 48,7 млн грн, власникам земельних часток (паїв) орендарі виплатять орендної плати в натуральній та грошовій формі на загальну суму 201,4 млн грн. Середній розмір нарахованої орендної плати на 1 пай становить 11,6 тис. грн. Станом на 29.10.2020 року розрахунки з виплати орендної плати за орендовані земельні частки (паї) складають 55,8 % від загальної орендної плати нарахованої до видачі. Випадків несплати, затримки виплат за оренду землі (паю) не виявлено.

Крім того, проводилась робота щодо збільшення нарахування орендної плати за орендовані суб’єктами господарювання земельні ділянки державної власності. Згідно проведеного аналізу, із 3477,7 га ріллі державної власності (по 29 сільських радах Уманського району, які у 2020 році не були об’єднані в ОТГ) 1661,98 га використовуються орендарями і сплачується орендна плата на рівні 3-4,5 % від нормативно грошової оцінки землі. Результати проведеного аналізу направлені до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області для здійснення заходів щодо укладання додаткових угод в частині збільшення орендної плати за використання земель державної власності.

Проведення розрахунків з виплати орендної плати за оренду земельних часток (паїв) та земель державної власності перебуває на постійному контролі голови райдержадміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь