Верховна Рада підтримала проект Держбюджету на 2021 рік у першому читанні

Дата: 05.11.2020 17:13
Кількість переглядів: 589

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект Державного бюджету на 2021 рік. Рішення підтримали 275 народних депутатів. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль подякував Парламенту за державницьке рішення. А також наголосив, що важливо ухвалити Держбюджет вчасно, оскільки це відкриває можливості для місцевих бюджетів.

«Після децентралізації громади отримають понад 500 млрд грн у своє розпорядження. І ухвалення Держбюджету дає їм змогу також ухвалити свої кошториси та вже з 1 січня почати розпоряджатися цими грошима», — зазначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр підкреслив, що поданий Урядом проект Державного бюджету на наступний рік містить як значну соціальну складову, так і розвиткові частини бюджету, де закладені інвестиційні проекти та 12 млрд грн державних гарантій для розвитку бізнесу.

«Це 10 млрд портфельних гарантій та ще 2 млрд грн на відшкодування відсотків за програмою «5-7-9», яка дуже успішно зарекомендувала себе. У цьому бюджеті закладене зростання зарплат медиків та вчителів на 30%», — відзначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду додав, що в проекті бюджету також передбачене зростання мінімальної заробітної плати. Цей механізм вже виправдав себе цього року. За його словами, збільшення мінімальної зарплати пожвавлює споживання населення та підтримує економіку.

Як наголосив Прем’єр-міністр, ухвалення проекту бюджету в першому читанні відкриває перед Україною можливість продовжити діалог із фінансовими міжнародними партнерами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь