Запроваджено єдині карантинні вимоги для усієї території України

Дата: 13.11.2020 19:05
Кількість переглядів: 596

Фото без описуЗ огляду на епідситуацію по захворюваності на COVID-19 в Україні, постановою Кабінету Міністрів України  від 11.11.2020 № 1100 „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641“ запроваджені єдині карантинні вимоги для усієї території України.

Так, в Україні заборонено проведення масових (культурних, у тому числі концертів, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних тощо) заходів за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів з кількістю учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менш як 1,5 метра); розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 2 метри між місцями для сидіння за сусідніми столиками та більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту органів дихання, що прикривають ніс і рот (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв).

Діють і інші заборони. Додатково до обмежень, передбачених пунктом 10 постанови від 22.07.2020 № 641, в період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада 2020 р. до 30 листопада 2020 р. забороняється:

     1) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

       2) приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;

       3) приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

     4) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

        торгівлі продуктами харчування на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами;

        провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів;

        торговельної діяльності із здійсненням адресної доставки замовлень;

       5) діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки, за умови обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб та використання персоналом (крім акторів під час знімального процесу), залученим до виробництва аудіовізуального твору, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно. Діяльність суб’єктів господарювання, пов’язана з виробництвом аудіовізуальних творів, не є масовим заходом;

          6) приймання відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Тому сьогодні, 13 листопада, місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Уманської райдержадміністрації прийняла рішення, в якому передбачені заходи, спрямовані на виконання постанови Кабінету Міністрів України від  22 липня 2020 р. № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (у редакції постанови Кабінету Міністрів України  від 11.11.2020  № 1100).

Уманське районне відділення поліції Уманського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, Уманське міськрайонне  управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області  забезпечать посилений контроль за виконанням протиепідемічних заходів, особливо у вихідні дні у період з 14 листопада   2020 р. до 30 листопада 2020 р.

Варто зазначити, що виконання постанови є обов’язковим  для усіх установ, підприємств, організацій та громадян. Послаблення карантинних вимог не відноситься до повноважень органів виконавчої влади, місцевого самоврядування. Лише Уряд може вносити відповідні зміни до діючих законодавчих актів враховуючи епідситуацію.

Тож місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій  закликає громадян дотримуватись протиепідемічних вимог та бажає усім міцного здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь