Вшанували світлу пам'ять заморених голодом

Дата: 28.11.2020 10:28
Кількість переглядів: 487

Багато жахливих трагедій пережив український народ за всю історію свого існування, ледь не кожна сторінка нашої історії омита кров’ю предків. Однією з таких скорботних дат на скрижалях української історії є Голодомор 1932-1933 років та голодні 1921-1922 і 1946-1947 роки. 28 листопада Україна в скорботі вшановує світлу пам'ять жертв голодоморів.

Фото без опису
З цієї нагоди голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, депутат Уманської районної ради Оксана Супрунець, сільський голова Руслан Яремчук та працівники Родниківської сільської ради поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Голодоморів у селі Родниківка.
Хвилиною мовчання вони вшанували полеглих від найстрашнішої – голодної смерті.

Наслідки Голодомору 1932-33 років були жахливими. Щодня вмирало близько 25 тисяч жителів нашої країни, понад 1000 осіб щогодини та 17 – щохвилини. 50 населених пунктів Уманського району визнано найбільш постраждалими від геноциду 1932-1933 років. За офіційними даними в районі загинуло 7310 осіб, 3557 осіб – постраждалі від голоду.

У ході заходу голова РДА Світлана Волошенюк зазначила: «Важливо розуміти, що Голодомор був не випадковим явищем, це була реакція комуністичного режиму на відродження нашим народом власної держави, національної ідентичності та культурно-духовне піднесення часів Української революції 1917-1921 років. Насильницьке вилучення продовольства, блокада сіл та районів, заборона виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії щодо незгодних – ці, створені для українців нелюдські умови життя, згідно Конвенції ООН, є злочином проти людяності».

Протягом 60-ти років це лихо замовчувалося, і тільки зі здобуттям незалежності український народ дізнався справжні факти голодомору.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь