3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2020 13:46
Кількість переглядів: 447

Міжнародний день людей з інвалідністю, встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року, відзначається щорічно 3 грудня, з метою привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

Фото без опису

На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації перебуває 1764  осіб з інвалідністю, з них 115 осіб з інвалідністю внаслідок війни та  165 дітей з інвалідністю.

Управлінням праці та соціального захисту населення Уманської райдержадміністрації надаються  послуги з забезпечення окремих категорій населення  технічними  та іншими засобами реабілітації, серед яких забезпечено: 7 осіб - кріслами колісними на суму 133,5 тис. грн, 12 протезно-ортопедичними виробами  на суму 447,8 тис. грн, 98-ма протезами молочної залози на суму 54,2 тис. грн, 12 засобами реабілітації на суму 94,2 тис. грн. Компенсацію за самостійно придбані засоби спілкування отримали 7 осіб на суму 19,3 тис. грн.

Також люди з інвалідністю забезпечуються відповідно медичних висновків в порядку черговості санаторно-курортними путівками. Впродовж 11 місяців 2020 року оздоровлено 12 осіб з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою на загальну суму 84,7 тис. грн, з них 7,7 тис. грн спрямовано з місцевого бюджету та 19 осіб з інвалідністю оздоровлено на загальну суму 77,4 тис. грн, з них 31,0 тис. грн - кошти місцевого бюджету.

Компенсацію замість санаторно-курортного лікування отримали 5 осіб з інвалідністю та 23 особи з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою на загальну суму 86,7 тис. грн.

Крім того, люди з інвалідністю щомісячно отримують державну соціальну допомогу або пенсію по інвалідності.

За рахунок коштів державного бюджету виплачено допомогу 501 сім’ї, де проживають діти з інвалідністю та особам з інвалідністю на загальну суму  9,6 млн грн; допомогу по догляду за особам з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу 27 особам на суму 1,5 млн грн.

За рахунок коштів місцевого бюджету пільгами на електроенергію, газопостачання в розмірі 50% відповідно норм споживання скористалися 23 особи з інвалідністю по зору І та ІІ групи та 34 сімей, в яких проживають діти з інвалідністю віком до 18 років на загальну суму 32,5 тис. грн, пільгами  на послуги зв’язку скористались 36 пільговиків на суму 8,76 тис. грн. Особи з інвалідністю користуються правом безкоштовного проїзду на приміських маршрутах.

П’ятеро дітей з інвалідністю охоплено реабілітаційними заходами на загальну суму 94,0 тис. грн за рахунок коштів державного бюджету та 2 осіб з інвалідністю на суму 7,4 тис. грн за рахунок коштів районного бюджету. Виплачена грошова компенсація за рахунок коштів районного бюджету в сумі 10,0 тис. грн за проходження реабілітації дитини з інвалідністю із захворюванням дитячого церебрального паралічу.

Право на забезпечення автомобілями в районі мають 57 осіб з інвалідністю. Проведено виплату компенсації на бензин і технічне обслуговування для 9 одержувачів на суму 3,3 тис. гривень, грошову компенсацію на транспортне обслуговування – 37 особам на суму 18,2 тис. гривень.

Надано матеріальну допомогу за рахунок коштів державного бюджету 10 особам з інвалідністю на суму 8,5 тис. грн;

З місцевого бюджету виплачена одноразова грошова допомога на лікування 82 особам на загальну суму 88,1 тис. грн.

До Дня людей з інвалідністю в грудні місяці за рахунок коштів районного бюджету буде виплачено одноразову грошову допомогу 20 сім’ям, де проживає двоє осіб з інвалідністю, діти з інвалідністю та особи з інвалідністю І групи на загальну суму 9,2 тис. грн.

Міжнародний день людей з інвалідністю є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами.

 

За інформацією управління праці та соціального захисту населення Уманської РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь