Уманщина отримала два нових шкільних автобуси

Дата: 03.12.2020 17:01
Кількість переглядів: 1504

Приємні події зібрали 3 грудня шкільні родини та гостей на подвір’ях Родниківського та Бабанського опорних закладів середньої освіти – їм передали нові комфортабельні шкільні автобуси. 

Фото без опису

Закупівля нової автотехніки стала можлива завдяки наполегливості районної влади шляхом співфінансування 50/50 з обласного та місцевого бюджетів. Загальна вартість автобусів – 3 млн 700 тис. грн.

З отриманням цінних подарунків шкільні колективи привітала голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк: «Сьогоднішня подія – це не просто вручення транспортного засобу. Це, перш за все, безпека дітей у дорозі до школи, а відтак – і спокій їхніх батьків. Це забезпечення рівного доступу до якісної освіти кожного школяра, який проживає в сільській місцевості. Щиро дякую за сприяння та докладені зусилля в придбанні автобусів Черкаській обласній державній адміністрації, обласній раді, депутатському корпусу Уманської районної ради та особисто начальнику відділу освіти, молоді та спорту Уманської РДА Борису Бондарю».

Також голова РДА зазначила, що розвитку освітніх закладів, які стали опорними на Уманщині, приділяється особлива увага. Зокрема, оновленню їх матеріально-технічної бази. Адже суть реформи освіти – забезпечення всім необхідним окремих шкіл, коли через демографічну ситуацію немає змоги забезпечити усі. Так, окрім автобусів, цими днями 10 навчальних закладів отримали нові кабінети: інформатики та природничо-математичного профілю. Всім 17 першим класам закупили нові телевізори. 14 шкіл нещодавно поповнилися мультимедійними дошками.

Також у заходах в селі Родниківка взяли участь сільський голова Паланської ОТГ Руслан Яремчук та депутат Паланської ОТГ, керівник КСП «Родниківка» Сергій Войченко, в Бабанці – сільський голова Бабанської ОТГ Леонід Оратівський.

Під дружні оплески присутніх голова державної адміністрації передала керівникам освітніх закладів ключі від автобусів, вхід до яких відкрито урочисто – перерізуванням червоної стрічки. Взамін на гарний подарунок діти порадували усіх присутніх віршами та піснями.

Автобуси розраховані на 32 місця кожен, мають додаткові рівні безпеки, обмеження швидкості руху, звукову і світлову сигналізацію, аварійні кнопки, спеціальні сидіння та зручні сходинки. Важливості та актуальності новому транспорту додає і те, що розпочався зимовий сезон, який характеризується підвищеним ризиком аварійності на дорогах. Додаткові автобуси забезпечать безпечне підвезення школярів та вчителів до навчальних закладів та знизять навантаження на шкільні автобуси, які були придбані раніше і зараз експлуатуються. Наразі у Родниківський опорний заклад середньої освіти підвозяться 29 учнів з Берестівця, у Бабанський – 74 учні із Свинарки, Аполянки, Кожового Кута і Гродзевого.

Напевне, кожній дитині в цей момент кортіло зайти та посидіти в автобусі, який ще пахне свіжою фарбою.  Врешті довгоочікуваний момент настав – кульмінацією обох заходів стала перша поїздка автобусів із маленькими пасажирами шкільними дворами. Щирі посмішки на обличчях дітей – це найдорожча подяка і нагорода, яку цього дня отримала влада.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь