ПІДСУМКИ 2020: ЗАХИСТ ПРАВ ДІТЕЙ

Дата: 30.12.2020 10:47
Кількість переглядів: 645

ПРЯМА МОВА. ГОЛОВА УМАНСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ СВІТЛАНА ВОЛОШЕНЮК:

- Перед органами державної влади стоїть завдання підвищити ефективність роботи із запобігання соціальному сирітству, забезпечити реалізацію права кожної дитини на виховання в сім'ї, вдосконалення системи надання соціальних послуг дітям і сім’ям з дітьми. Тому в центрі уваги Уманської райдержадміністрації, зокрема служби у справах дітей, – дитина, її благополуччя, допомога сім’ям, які опинись у складних життєвих обставинах. 

Станом на 1 грудня 2020 року в районі проживає 7 529 дітей, з них 130 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Райдержадміністрацією протягом року здійснювалися заходи щодо створення умов для реалiзацiї права кожної дитини на виховання в сiм'ї, виховання та утримання дiтей за принципом родинностi, сприяння усиновленню дiтей та створенню системи заохочення і пiдтримки усиновлювачiв, визначення прiоритету форм влаштування.

Нині функціонує  4  прийомних сім'ї, в яких проживає 11 дітей, та два дитячих будинки сімейного типу,  де  виховується  16  дітей. Під опікою і піклуванням перебуває 83 дітей.  

За 11 місяців 2020 року в районі посиротіло 7 дітей, які стовідсотково  передані під опіку родичам.  Крім того, із державних закладів передано на виховання до прийомної сім'ї та двох дитячих будинків сімейного типу 6 дітей.

Пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є усиновлення. На сьогоднішній день на території району у 19 сім’ях проживає 20 усиновлених дітей. Упродовж року громадянами Уманського району усиновлено 3 дітей та з дітей, із важкими вадами розвитку усиновлено громадянами інших країн.

Актуальним є питання щодо захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Тому особливу увагу райдержадміністрація приділяє питанням захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Приємно, що цього року за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам придбано квартиру для особи із числа дітей-сиріт та ще для однієї дитини здійснюється підбір житла. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь