В РДА обговорили низку актуальних питань життя району з керівниками ОТГ

Дата: 05.01.2021 21:22
Кількість переглядів: 819

5 січня голова Уманської районної державної адміністрації Світлана Волошенюк провела нараду з головами об'єднаних територіальних громад: Паланської – Русланом Яремчуком, Ладижинської – Олександром Цоколенком, Дмитрушківської – Тетяною Шевчук, Бабанської – Леонідом Оратівським, заступником міського голови Уманської ОТГ Ольгою Чепкою, керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, іншими зацікавленими уповноваженими особами. Спільно було розглянуто ряд важливих питань у подальшій співпраці.


Насамперед, учасники наради обговорили питання щодо функціонування медичних комісій при військовому комісаріаті, про що доповіли військовий комісар Андрій Шабалдак та директор Уманської центральної районної лікарні Інна Добрянська.
З приводу забезпечення пільгових перевезень виступив начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олег Ярошевич.
Важливе питання – фінансування комунальних послуг, харчування та пільгових медикаментів в Уманській центральній районній лікарні. Як зазначила Інна Добрянська, згідно законодавства, це має покриватися з місцевих бюджетів, тобто наразі – з бюджетів об'єднаних територіальних громад.
Власне, не лише це, а й усі підняті цього дня питання раніше «закривалися» за рахунок районного бюджету. Але нині усі кошти та повноваження передані на ОТГ.
«Децентралізація дає нові можливості громадам, фінансові ресурси та незалежність. Однак не треба забувати й про відповідальність перед жителями за прийняті рішення, – зазначила голова райдержадміністрації Світлана Волошенюк. – Перед новоутвореними громадами сьогодні багато викликів: у дуже короткі терміни необхідно налагоджувати та забезпечувати безперебійні і якісні медичні, освітні, соціальні, адміністративні послуги жителям району. Тож наше завдання – підтримати, поділитися досвідом, напрацювати спільні рішення».
За результатами зустрічі було досягнуто порозуміння і ряду продуктивних домовленостей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь