Відбулась позачергова сесія Уманської районної ради

Дата: 14.01.2021 18:48
Кількість переглядів: 1096

14 січня відбулася позачергова сесія Уманської районної ради VІІІ скликання, де було розглянуто 15 питань порядку денного. У засіданні взяли участь голова райдержадміністрації Світлана Волошенюк, керівники та спеціалісти структурних підрозділів РДА.

Фото без опису

Насамперед, було прийнято до відома зміни в депутатському корпусі: дострокового припинення повноважень депутатів районної ради Усатюк Т. Ю. та Супрунець О. А., а також визнання повноважень депутата районної ради восьмого скликання від Черкаської обласної організації політичної партії «Пропозиція» Бацай Н. В.

Минулого сесійного засідання було оголошено про створення депутатської фракції районної ради „Європейська Солідарність”. Сьогодні ж прозвучали заяви про створення ще двох фракцій – „За майбутнє” та „Слуга Народу”. Тож одне з рішень сесії – внесення змін до рішення районної ради від 18.12.2020 року №1-7/VIII „Про утворення президії районної ради”. До складу президії районної ради восьмого скликання було введено: Притулу Юрія Михайловича – керівника депутатської фракції районної ради  „Європейська Солідарність”; Зайченка Олега Володимировича – керівника депутатської фракції районної ради „За майбутнє”; Волошенюк Світлану Анатоліївну – керівника депутатської фракції районної ради „Слуга Народу”.

З метою організації роботи депутатського корпусу було затверджено Регламент роботи, а також план роботи районної ради на перше півріччя 2021 року. До речі, враховуючи несприятливу епідеміологічну ситуацію і велику територію нового Уманського району, в Регламенті визначили можливість для депутатів брати участь в депутатській роботі дистанційно, за допомогою аудіо- та відеозв’язку.

Далі було схвалено питання про припинення права оперативного управління на громадський будинок Рижавського стаціонарного відділення Територіального центру соціального обслуговування та передачу його в комунальну власність Ладижинської об’єднаної територіальної громади.

Погоджено внесення змін до рішення Монастирищенської районної ради від 18.12.2019 № 42-29/VII «Про районний бюджет на 2020 рік».

З метою передачі об’єднаним територіальним громадам затверджено проміжні ліквідаційні баланси комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості», комунальної установи «Уманський районний центр культури і дозвілля», Дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки, комунального закладу «Уманська районна центральна бібліотека», комунального закладу Уманський районний фізкультурно-оздоровчий спортивний клуб «Колос».

Також сесійним рішенням було передано бібліотечний фонд та майно зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Уманського району до комунальної власності об’єднаних територіальних громад. Так, Бабанська селищна рада отримала 3173 примірників книг, Дмитрушківська – 3154 книг, Ладижинська – 3166 книг, Паланська – 3131 книг.

Окрім того, затверджено звернення депутатів Уманської районної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо недопущення підвищення тарифів на газ, тепло та електроенергію.

У зверненні звучить, що депутати районної ради висловлюють категоричний протест проти зростання у 2021 році ціни на природний газ, електроенергію, тарифів на водопостачання та водовідведення для споживачів, підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільчих компаній та вимагають:

 - вжити відповідних заходів щодо недопущення підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній;

- посилити заходи соціального захисту населення в умовах стрімкого зростання цін на газ;

 - вжити відповідних заходів щодо недопущення підвищення тарифів на електроенергію.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь