Перший заступник голови РДА Сергій Жорницький вшанував учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2021 16:32
Кількість переглядів: 714

15 лютого, у день завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану, в незалежній Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Після Другої Світової війни українці брали участь у війнах та військових конфліктах у понад 20 країнах світу, де гідно і мужньо виконували військовий обов’язок. Та серед них найбільш тривалою і тяжкою стала саме військово-політична спецоперація в Афганістані.

З нагоди пам’яної дати в приміщенні Будинку рад відбувся захід, в ході якого керівники району та міста висловили шану воїнам-інтернаціоналістам.

Фото без опису

«Глибока шана і вічна пам'ять тим, чиє життя обірвалося в Афганських ущелинах, та низький уклін тим воїнам, яких доля повернула живими зі справжнього пекла. Ваш бойовий шлях – це правда історії. Це самопожертва та героїзм. Це приклад відданого служіння Батьківщині. Саме тому ви, як ніхто, знаєте справжню ціну мирного життя» – зазначив перший заступник голови Уманської районної державної адміністрації Сергій Жорницький.

Також Сергій Петрович висловив вдячність учасникам бойових дій на території інших держав, зокрема голові Уманської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Олегу Зайченку, за активну участь у захисті та розбудові держави, громадському житті та патріотичному вихованні молодого покоління, для якого вони є прикладом честі, мужності та героїзму. Власне, за це чимало ветеранів-інтернаціоналістів отримали цього дня відзнаки.

Зокрема, Почесними грамотами Уманської районної державної адміністрації нагороджені Яремчук Олександр Васильович – учасник бойових дій, житель с. Краснопілка, та Школенко Василь Петрович – учасник бойових дій, житель с. Текуча.

Окрім того, перший заступник голови РДА Сергій Жорницький вручив медалі Української Спілки ветеранів Афганістану «За громадянську мужність» Єрмілову Валерію Георгійовичу, Самохіну Олегу Олексійовичу, Шуляку Володимиру Миколайовичу, Юрковському Віктору Денисовичу, а також медаль «За заслуги» І ступеня Ковальчуку Ігорю Андрійовичу.

Слова промовців пересипалися тематичними музичними виступами, які щемили серця сумними спогадами, змушували задуматися про ціну миру і людського життя.

Підсумком заходу стало покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам Афганістану та, за традицією, обеліску Слави загиблим учасникам Другої Світової війни. 

Щороку подібні заходи нагадують, що немає виправдання жодній війні, яка залишає по собі лише руйнування, втрати і невиліковний біль. Про це особливо варто пам’ятати у світлі останніх подій в Україні.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь