Із поклоном до Кобзаря

Дата: 10.03.2021 13:00
Кількість переглядів: 1223

Його називають генієм українського народу, зачинателем української літературної мови, борцем за справедливість, духовним наставником, талановитим поетом і художником, великим Кобзарем. 9 березня йому виповнилося б 207 років від дня народження. Говоримо в теперішньому часі, адже важко сказати, що особа Тараса Шевченка від нас відійшла. Його ідеї й досі актуальні, його твори люблять, вивчають, а внесок у розвиток України, національних ідей вважають безцінним.

Уже майже півтора століття Кобзаря немає в живих, і кожного року пам’ять про нього вшановується в усіх куточках України. Тож  10 березня, у день, коли Тарас Шевченко відійшов у вічність, голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук спільно з першим заступником голови РДА Сергієм Жорницьким, заступником голови районної ради Богданом Сокуром, працівниками райдержадміністрації та районної ради поклали квіти до погруддя генію українського народу в селі Родниківка.

Фото без опису

«Мабуть, кожна країна має свою видатну постать, яка є символом всього народного. Для нас такою постаттю, безумовно, є Тарас Шевченко. Він – це саме відображення  історії України, з її талановитими, проте обездоленими людьми, з її перемогами та невдачами, з її неволею та врешті омріяною свободою. Нам необхідно наслідувати нашого видатного земляка, бути такими ж ентузіастами рідного краю, дбати про його прославлення і розвиток, бути справжніми патріотами. Сьогодні Україна, як ніколи, потребує того, до чого закликав Тарас: «єднаймося, брати мої», - зазначив Ігор Миклащук.

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь