Захищаючи права дітей

Дата: 19.03.2021 15:59
Кількість переглядів: 834

19 березня відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, яке провів голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук. Основним завданням комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток. А також забезпечення кожній дитині доброзичливого ставлення до неї, відчуття своєї необхідності в родині.

Фото без опису

За участі представників територіальних громад та власне зацікавлених осіб було розглянуто 17 питань. Серед них – про встановлення та припинення повноважень піклувальників над дітьми-сиротами, про визначення годин та часу зустрічей батьків із малолітніми дітьми, розгляд заяв батьків про доцільність та строки зарахування дійте в спеціалізовані заклади, про виведення малолітньої дитини з ДБСТ.

Частина питань стосувалася вирішення майнових питань, а саме надання дозволів на дарування частин житлових будинків та земельних ділянок малолітнім дітям, на укладення договору оренди земельної ділянки малолітньою дитиною.

На жаль, чотири питання цього дня були про позбавлення батьківських прав. Водночас, надано погодження на створення прийомної сім'ї та влаштування туди двох малолітніх дітей.

З кожного питання комісією були винесені виважені та обґрунтовані рішення виключно в інтересах дітей.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь