В Умані відкрили ПЛР-лабораторію та оновлене відділення екстреної медичної допомоги (ФОТО)

Дата: 24.03.2021 17:17
Кількість переглядів: 2182

24 березня в Умані відбулося відкриття двох об’єктів, які підвищать якість надання медичних послуг для жителів міста та загалом округу: ПЛР-лабораторії та оновленого приймального відділення екстреної медичної допомоги Уманської міської лікарні. У відкритті взяли участь народні депутати України Антон Яценко та Артем Нагаєвський, голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко, голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук, міський голова Умані Ірина Плетньова.

Фото без опису

Ремонт та облаштування приймального відділення екстреної медичної допомоги вартував 5,5 млн грн у межах програми Президента України “Велике будівництво”. Сюди придбали УЗД-апарат, томограф, рентген-обладнання. У відділення прийматимуть осіб, яких доставили бригади швидкої медичної допомоги, направили на госпіталізацію лікарі лікувально-профілактичних закладів або які звернулися самостійно.

Відділення в Уманській міській лікарні стало першим із восьми таких об’єктів, які запрацюють на Черкащині. Голова ОДА Олександр Скічко наголосив, що в планах – осучаснити та облаштувати необхідним обладнанням кожну лікарню області.

ПЛР-лабораторія відкрилася в складі Бактеріологічної лабораторії, тож відтепер тут можуть робити дослідження і на різноманітні віруси. Наразі, за словами медиків, в пріоритеті – саме дослідження зразків на наявність коронавірусу COVID-19. Всім пацієнтам, які поступають на лікування в КНП «Уманська міська лікарня», ПЛР аналіз буде проводитись безкоштовно. Потужність лабораторії – 500 досліджень на добу.

Загальна сума витрат на облаштування лабораторії – 6,5 млн грн. Закуплено обладнання на суму 4 млн грн: коштів Національної служби здоров’я України – 3,1 млн грн, благодійних внесків – 0,9 млн грн. Ремонт та часткове облаштування БАК лабораторії здійснено за кошти єврейської релігійної громади на суму 2,5 млн грн. 

Важливо, що Уманська лабораторія не лише забезпечить збільшення кількості проведених ПЛР-досліджень коронавірусу, а й значно пришвидшить отримання результатів тестування. Це дасть змогу медикам оперативно призначити хворим потрібне лікування, аби недуга минула з меншим ураженням.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь