З почестями в останній шлях провели Героя Владислава Мороза

Дата: 09.04.2021 17:58
Кількість переглядів: 907

Відспівування в церкві Різдва Пресвятої Богородиці, урочисте прощання в центрі села, у супроводі почесної варти та духового оркестру із Києва – так із Владиславом сьогодні попрощалися сотні краян.

Сьогодні вранці, після 5.00, ветерани АТО та ООС Монастирищини спільно з військовим комісаром Євгеном Лозовим, небайдужими краянами, правоохоронцями на центральній площі міста зустріли автомобіль, що доправляв тіло нашого Героя Владислава Мороза із Авдіївки. Далі організовано – колоною (у кількості до 10-ти автомобілів) супроводжували до Халаїдового – до будинку бабусі, що по вулиці Герцена. Вже після 10.00 ветерани АТО та ООС Монастирищини (під стягами) колоною від центру села пройшли до вулиці Герцена, аби віддати останню шану юному воїну: життєлюбу, справжньому патріоту своєї держави, який так мріяв про мир в Україні.

Після прощання в рідному домі, траурна процесія вирушила до центру села. Всю дорогу військовослужбовці несли Владислава на руках, змінюючись, до місцевої церкви Різдва Пресвятої Богородиці, де чин відспівування провели 4 священника ПЦУ КП: Микола Богуславський, Юрій Турдай, Володимир Яворський та Руслан Солонець. Далі домовину з тілом Владислава ветерани АТО та ООС через коридор, зорганізований військовими почесної варти, несли до центральної площі села – до пам’ятника Героям Небесної Сотні та всім полеглим за волю України, де у супроводі почесної варти, в тому числі духового оркестру (всього 78 осіб, на чолі із ст. лейтенантом Костишиним) відбулася урочиста церемонія прощання із загиблим Героєм – військовослужбовцем 72-ї окремої механізованої бригади Владиславом Анатолійовичем Морозом.

З промовою до рідних, друзів, односельчан Владислава, ветеранів АТО та ООС, небайдужих краян звернулися голова Уманської РДА Ігор Миклащук, міський голова Олександр Тищенко, військовий комісар Євген Лозовий.

Зокрема, Ігор Миклащук наголосив, що кожен, хто живе у мирній зоні, зобов’язується пам’ятати та шанувати бійця, який за стримування російського агресора заплатили найдорожчу ціну. Також закликав підтримувати родину Владислава і бути надійним тилом для інших солдатів, які зараз бережуть наш спокій.

Від імені голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександра Скічка Ігор Миклащук передав матері загиблого бійця почесну відзнаку "За заслуги перед Черкащиною".

Після прощання з Владиславом Морозом траурна процесія у супроводі почесної варти та кількасот краян вирушила до сільського кладовища, де під трикратний залп салютного відділення, Державний Гімн України у виконанні духового оркестру віддали останню шану Владиславу Морозу.

 

За матеріалами газети "Алекс"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь