Перший фінішний асфальт цього року почали укладати на дорозі через Черкащину

Дата: 13.04.2021 16:55
Кількість переглядів: 724

На Черкащині стартувало перше влаштування верхнього фінішного шару асфальтобетонного покриття автодороги в цьому сезоні. Символічно, що цією дорогою стала майбутня Дорога Єдності М-30 Стрий – Ізварине, інформують в Службі автодоріг області.

На автодорозі міжнародного значення М–12 від початку села Оксанина Уманського району і до кордону з Кіровоградською областю 12 квітня розпочали влаштовувати верхній фінішний шар асфальтобетонного покриття.

З кожним тижнем, з кожним днем Велике будівництво на теренах Черкащини набирає обертів. Це перша ділянка автодороги державного значення у Черкаській області, на якій цього року у рамках програми Президента України Велике будівництво влаштують верхній, останній шар асфальтобетонного покриття.

Довгий час автодорога міжнародного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка була однією з найгірших трас Черкащини з великою інтенсивністю руху, особливо вантажівок, і недаремно місцеві жителі символічно нарекли її «дорогою смерті». Але завдяки програмі Велике будівництво тепер це вже історія.

В Уманському районі від початку села Оксанина на ділянці продовжуються роботи з поточного середнього ремонту автодороги М-12. Наразі проводять окрім влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття, ще й встановлення тротуарів, автобусних зупинок та пішохідних переходів з автономним освітленням. Опісля візьмуться за дорожнью розмітку, встановлення дорожніх знаків.

Новий конструктив дорожнього одягу на ділянці км 576+388 – км 583+279 автодороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка в Уманському районі складається з наступних шарів: основа зі щебенево-піщаної суміші обробленої цементом, вирівнюючий шар крупнозернистого асфальтобетону та фінішний верхній шар зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

Ремонтні роботи на цій ділянці розпочалися торік, а вже цього року будуть завершені.

Підрядна організація: ТОВ «ШРБУ-48».

За амбітним планом Укравтодору цього року будівництво, реконструкція, капітальний та поточний середній ремонт охоплять 259 км автомобільних доріг Черкаської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь