Черкащан почали щеплювати проти коронавірусу вакциною Pfizer

Дата: 19.04.2021 16:01
Кількість переглядів: 450

Сьогодні в області розпочали щеплення проти коронавірусу вакциною Pfizer. Перші – підопічні та працівники Гельмязівського психоневрологічного інтернату, що на Золотоніщині. 

Цього дня щепитимуть 126 осіб закладу, з яких 35 працівників і 91 підопічний. 

Щеплення отримують і підопічні Звенигородського будинку-інтернату для інвалідів та престарілих людей. Вакцинацію проводить бригада Шполянського Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Учора, нагадаємо, Черкащина одержала 1170 доз вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech. За словами заступниці голови ОДА Лариси Кошової, вакцинуватимуть нею підопічних психоневрологічних інтернатів та працівників цих закладів.

– Коронавірусна хвороба продемонструвала, наскільки незахищеним є наше суспільство, наскільки важким може бути перебіг захворювання. Тож, переконана, саме вакцинацією зможемо здолати COVID-19. І навіть, якщо людина в подальшому захворіє, форма захворювання буде не важкою. 

Водночас сімейний лікар Людмила Буша, яка працює керівником мобільної бригади Черкаського районного центру ПМСД Червонослобідської сільської ради, зазначає, що попередньо їхня група проходила навчання саме щеплення вакциною  Pfizer. І це перший виїзд. 

–  Вакцина американська, особливість якої в тому, що зберігається в спеціалізованих морозильних камерах із дотриманням температурного режиму від -60°C до -80°C в спеціальних контейнерах із сухим льодом. Ми отримуємо її вже в розмороженому вигляді до +2°C – +8°C. Використати маємо протягом 120 годин. При цьому це шестидозна вакцина, яка розводиться суспензією. Один флакон – на 6 осіб, – розповіла пані Людмила. 

Один із працівників інтернату, завідувач господарством інтернату Сергій Педько, якого вакцинували сьогодні першим, каже, на його погляд, вакцинуватись необхідно, зважаючи на ситуацію із захворюванням в країні.

– Вакцинувавшись, зможемо убезпечити себе та близьких, бути більш вільними, – зауважив пан Сергій. 

Володимир Голуб, підопічний інтернату, після вакцинації сказав, що було зовсім неболяче: “Я знаю, що це заради мого здоров’я”, – додав він.

Наразі мобільні бригади проводять вакцинацію в інтернатних закладах області. Зокрема, Звенигородському будинку-інтернаті для інвалідів та престарілих, Гельмязівському, Вікторівському, Жовтневомута Чехівському психоневрологічному інтернатах.

За кожним щепленим першою дозою Pfizer буде зарезервована друга доза вакцини з цієї партії. Інтервал між введенням двох доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech – 21 день.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь