Уже 273 тисячі ФОПів подалися на матеріальну допомогу через Дію

Дата: 26.04.2021 17:52
Кількість переглядів: 297

ФОПи та наймані працівники набагато активніше подають заявки на отримання одноразової матеріальної допомоги, ніж у минулому році. За 4 дні, із моменту запуску послуги, уже подали понад 273 тисячі заявок на порталі та у застосунку Дія. Про це розповів Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час прямого ефіру Радіо НВ.

“Цього разу підприємці ще активніше подають заявки на отримання матеріальної допомоги, ніж у минулому році. Люди побачили, що це можна зробити зручно та швидко, тому активність така велика. Подати заяву можна впродовж 30 днів з дня запровадження “червоної” зони в області, де ви ведете діяльність. Тому ще є час”, – повідомив Михайло Федоров.

Із 19 квітня на порталі або в застосунку Дія можна подати заяву на отримання одноразової матеріальної допомоги в розмірі 8 тисяч гривень. Ця послуга доступна ФОПам та найманим працівникам, які призупинили свою діяльність на час перебування області в “червоній” зоні.

Послуга з оформлення матеріальної допомоги доступна впродовж року для певних КВЕДів, що підпадають під карантинні обмеження. А якщо вашу область було віднесено до “червоної” зони впродовж лютого-березня 2021 року, то можете подати заяву до 18 травня 2021 року включно.

Усе максимально автоматизовано: оформити заявку можна у декілька кліків онлайн на порталі та в застосунку Дія з будь-якого куточка України. Користувачам потрібно буде лише ввести IBAN свого особистого гривневого рахунку.

Заява на отримання матеріальної допомоги також дозволяє додатково отримати виплату з коштів місцевого бюджету. Рішення про призначення і розмір виплати приймають органи місцевого самоврядування.

За інформацією Урядового порталу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь