Уманщина відзначила річницю Чорнобильської трагедії (ФОТО)

Дата: 26.04.2021 18:06
Кількість переглядів: 504

Сьогодні – День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. Кожного року 26 квітня Україна й увесь світ згадує Чорнобильську катастрофу. Цього фатального дня рівно 35 років тому, у 1986 році, на Чорнобильській атомній електростанції вибухнув четвертий енергоблок. З різницею у дві секунди сталися два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Ця трагічна дата в історії українського народу досі відгукується болем, співчуттям і милосердям, адже вважається найбільшою техногенною аварією в історії людства.

З нагоди пам’ятного дня на території села Піківець відбувся мітинг-реквієм, у якому взяли участь голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук, голова Уманської районної ради Віталій Олійник, голова районної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Петро Сорока, чорнобильці, голови територіальних громад району, представники громадськості та учнівська молодь.

Під час мітингу хвилиною мовчання було вшановано пам'ять тих, чиє життя забрав Чорнобиль, і покладено квіти до пам’ятного знаку Героям Чорнобиля.

Звертаючись до присутніх, голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук наголосив, що наш обов’язок – шанувати і підтримувати героїв-ліквідаторів, а також докласти всіх зусиль, щоб катастрофа не повторилася.

За мужність, самовідданість і високий професіоналізм, проявлені під час ліквідації Чорнобильської катастрофи та з нагоди відзначення 35-ї річниці Чорнобильської аварії, Грамотами районної державної адміністрації та районної ради, Орденом «35 річниця Чорнобильської катастрофи», медаллю «35 річниця Чорнобильської катастрофи» нагороджені десятки чорнобильців. Також багатьом надана матеріальна допомога від місцевих небайдужих спонсорів.

Завершився захід поминальною панахидою за спокій душ усіх жертв Чорнобиля.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь