100 днів роботи Олександра Скічка: «Я дуже хочу, щоб Черкащина була в топі. І ми можемо зробити це разом»

Дата: 18.05.2021 13:36
Кількість переглядів: 319

Реалізовані соціальні ініціативи, вакцинальна кампанія проти коронавірусу, апробація нових проектів, цифровізація, #ВеликеБудівництво та #ЧистаЧеркащина. Перші підсумки в роботі підбив очільник Черкащини Олександр Скічко. Здобутими результатами та подальшими планами в роботі поділився голова ОДА під час зустрічі із журналістами видань Черкащини.

Зокрема, Олександр Скічко порушив питання боротьби з поширенням коронавірусної інфекції на Черкащині та проведення вакцинальної кампанії, медичних пріоритетів. Водночас закцентував увагу на результатах втілення програми Президента України Володимира Зеленського #ВеликеБудівництво на Черкащині, розповів про реалізацію соціальних проектів та запровадження безбар’єрного простору в області, діджитал-проекти, які першою в Україні реалізовуватиме наш регіон.

– Аби оцінити результативність голови ОДА на посаді, треба як мінімум рік, – відкриваючи пресконференцію, наголосив голова ОДА Олександр Скічко. – Адже значною мірою за ці сто днів ми провели значну роботу з аудиту, планування, створення підґрунтя. Скажу відверто, це були не прості сто днів, але надзвичайно захоплюючі та результативні. Я завжди відкритий до спілкування, адже разом з вами хочу, аби наша область посідала лідерські позиції за впізнаваністю, популярністю, економічним розвитком, темпами великого будівництва. Для цього у нас все є. Єдина, що нам потрібно – об’єднатися і робити спільну справу. Адже один нічого не зробить, йому потрібні однодумці. Хочу, щоб Черкащина була в топі і давайте зробимо це разом.

Боротьба з коронавірусом

– Черкащина два рази була на межі запровадження червоної зони, але нам вдолося пройти цей локдаун «помаранчевими», – зазначив Олександр Скічко. – Це – своєрідна перемога для малого та середнього бізнесу, які мали можливість, хай і в обмеженому режимі, працювати. Це значить, що були збережені робочі місця, надходили податки. В цілому нам вдалося підготувати медичну галузь, аби пройти цей карантин гідно.

Водночас очільник області наголосив, що Черкащина стала першою в Україні, де стартувала вакцинальна кампанія, і першою, де використали всі отримані дози препарату. Загалом, наш регіон у трійці кращих за організацією кампанії з вакцинації проти ковіду.

 

Пріоритети в медицині

– Коли я прийшов на посаду, я відразу оголосив три пріоритети в роботі з-поміж яких була й медицина, – нагадав очільник Черкащини.– Так лишається й донині. Наш план на найближчий рік такий: зосередитися на комунальних закладах, зробити переворот у медичній галузі, який передбачає капітальний ремонт Черкаської обласної лікарні, втілити проект з реконструкції реанімаційного відділення у кардіоцентрі, за сприяння депутатів обласної ради придбати лінійний прискорювач для онкодиспансеру та придбати обладнання в дитячу обласну лікарню, на що ми вже виділили рекордну суму грошей.

Крім того, в області збираються втілити проект з аеромедичної евакуації пацієнтів. Для цього планують облаштувати вертолітний майданчик на території обласної лікарні. Також в мед академії хочуть запровадити інтернатуру для сімейних лікарів та хірургів, адже Черкащина має належну базу для цього.

#ВеликеБудівництво на Черкащині

– На цей рік маємо 14 проектів, які втілюватимемо за програмою Президента, – відзначив голова ОДА. – На це наша команда вже акумулювала 323 млн грн, що вдвічі більше, ніж торік. Ми впевнено рухаємося по проекту «Зшиваємо країну разом». Як тільки відремонтуємо центральні дороги, то зможемо спрямувати фінансування на місцеві.

Безбар’єрна Черкащина

Область доєдналася до проекту Першої леді з розвитку безбар’єрної архітектури на Черкащині. Черкащина підписала Меморандум з Міністерством регіонального розвитку у цьому напрямку. Його мета: забезпечити комфортний доступ до об’єктів соціальної інфраструктури людей з інвалідністю.

– Ми вже почали розвиток безбар’єрності у медзакладах, – наголосив Олександр Скічко. – І це важливо, що ми стартували. Плануємо реалізувати проект «Дитинство без обмежень», у межах якого вперше в Україні на Черкащині побудують декілька інклюзивних дитячих майданчиків. Це унікальний проект, аналогів якого немає в жодному регіоні. Також плануємо створити онлайн-сервіс для маломобільних людей.

Туризм

Спільно з експертами в області провели аналіз туристичних об’єктів та локацій Черкащини. У пріоритеті на цей рік, за словами Олександра Скічка, запуск навігації з Києва до Канева вже наприкінці червня, модернізація мобільного туристичного додатку, проведення #ВеликаРеставрація та ін.

Цифровізація

У цьому напрямку в області планують реалізувати декілька проектів. Зокрема, вже запустили спільно з Мінцифрою пілотний проект з документообігу для територіальних громад. На повну хочуть застосовувати телемедицину, обладнання для якої область має, упровадити в інноваційних школах громад системи «Безпечна та ефективна школа», а також облаштувати громадський м міський та міжміський транспорт GPS-навігаторами.

Доступний сервіс

– В області створили 49 ЦНАП, лише цьогоріч – до 20-ти, – зазначив голова облдержадміністрації. – Загалом послуги будуть доступні в усіх громадах відповідно до проекту Мінцифри до 2025 року. Ми ж чекати так довго не будемо і ці центри будуть в області вже до кінця року. Також з Мінцифри ми підготували спеціальний проект зі створення Центру розвитку креативної економіки Черкащини.

 

За інформацією Черкаської ОДА

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь