День Паланської територіальної громади

Дата: 27.05.2021 17:01
Кількість переглядів: 503

Сьогодні стартував проєкт, ініційований головою Уманської райдержадміністрації Ігорем Миклащуком – День громади. Першовідкривачем стала Паланська територіальна громада, яка в селі Берестівець презентувала себе представникам інших громад Уманського району.

Фото без опису

Насамперед, староста Берестівця Галина Панасюк провела екскурсію населеним пунктом. Берестівець – особливе село, адже у свій час завоював статус кращого в Черкаській області. Розвинена інфраструктура, доглянута територія, власна пожежна команда та поліцейський пункт, половина працевлаштованих жителів працездатного віку – все це досягається завдяки ефективній співпраці влади та місцевого сільгоспвиробника ТОВ "Берестівець". Великий внесок у розвиток населеного пункту зробив покійний керівник підприємства Василь Чекаленко, справу якого нині продовжує його син Олександр.

Зокрема, за сприяння ТОВ "Берестівець" створено потужні, як для невеличкого села, об’єкти – туристична паркова зона "Вікторія" та сучасний стадіон "Максімус".

Загалом масштабність виконаних проєктів приємно вразила присутніх.

Далі вже в розрізі всіх сіл Паланську територіальну громаду презентував сільський голова Руслан Яремчук. Як першовідкривач "Дня громади", він відзначив корисність проєкту: "У нас виникають спільні проблемні питання, особливо це було на початку утворення обєднаних територіальних громад. Але належної комунікації не було, тому такі зустрічі досить важливі".

Проблем дійсно назвав багато типових: погана демографічна ситуація, відсутність робочих місць, дефіцит бюджету, необхідність проведення оптимізації бюджетних закладів, відсутність геопланів територій тощо.

Загалом громада активна, формує стратегічні плани, взаємодіє з громадськістю.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Презентація – Особливості соціально-економічного розвитку Паланської сільської територіальної громади

Також, користуючись нагодою, на заході виступили представники райдержадміністрації щодо актуальних питань співпраці з територіальними громадами.

Підводячи підсумки, голова Уманської РДА Ігор Миклащук подякував усім за активність: "Переймайте хороші ідеї, дізнавайтесь, як ваші колеги вирішують проблеми, діліться своїм досвідом. Ми всі об’єднані не лише однією територією, а й бажанням покращувати життя людей».

Одне з питань, яке за результатами зустрічі буде вивчено – створення асоціації обєдних територіальних громад або ж вступ до уже діючої.

Наступний "День громади" має відбутись в Іваньківській територіальній громаді рівно через місяць.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь