Маньківський військово-патріотичний табір як приклад національно-патріотичного виховання  

Дата: 08.06.2021 17:20
Кількість переглядів: 295

Активізувати національно-патріотичне виховання в Уманському районі – завдання, над яким спільно з громадськістю наразі працює голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук. З цією метою прийнято рішення про створення при РДА координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання. Ініціативна група дорадчого органу не втрачає часу – з перших днів після організаційного засідання знаходиться в пошуках шляхів і рішень реалізації визначених завдань.

Зокрема, одна з ідей – облаштувати військово-патріотичний табір для проведення вишколу дітей. Тож нині триває пошук місця – об’їзд населених пунктів та огляд можливих приміщень, перемовини щодо співпраці з територіальними громадами.

А 7 червня ініціативна група за участі ветеранів АТО та волонтерів на чолі з головою райдержадміністрації Ігорем Миклащуком поїхала переймати досвід у село Паланочка Маньківської територіальної громади, де уже шостий рік працює міжшкільний військово-патріотичний табір «Козацький гарт».

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Маньківської громади Юрій Безверхий розповів, що табір створений у 2016 році. Головним завданням патріотичної зміни для організаторів табору є залучення молоді до військово-патріотичного виховання, формування їх свідомого і відповідального ставлення до питань особистої та громадської безпеки.

Основну частину програми складає військова підготовка: тактичні заняття, стрільби, домедична підготовка. Змістовно організовується спортивна та культурно-масова робота, що включає тематичні вечірні конкурсні програми, змагання, ігри, майстер-класи.

До роботи в таборі залучаються вчителі предмета «Захист Вітчизни», які стають командирами взводів.

Цього року у першій зміні в таборі вишкіл пройдуть 55 дітей, у другій, планується – 59. Вони забезпечені цілодобовим проживанням та чотириразовим харчуванням. Фінансування відбувається пропорційно до кількості дітей із кожної громади. Пройти таку життєву школу можуть лише 10-класники.

Гості табору стали свідками щемливої миті прийняття юнацтвом присяги козака та берегині, а також окремих навчально-виховних моментів, як-от марширування, виступи зі зброєю, тактичне перехоплення ворога. Вони побажали юним патріотам плідного навчання, щоб бути готовими відстояти Батьківщину, і водночас мирного неба, щоб насправді не довелося застосовувати набуті навички у війні.

Голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук передав від спонсорів необхідний для навчання стартовий пістолет та звернувся до наставників і вихованців табору:

«На жаль, ми дуже серйозно поплатилися за те, що у нас в країні не було належного національно-патріотичного виховання, зокрема таких таборів, як ваш. Ми зрозуміли, що в міжнародній політиці завжди є такі агресори, як Росія, які не рахуються з людськими життями, а за рахунок слабших самостверджуються та вирішують свої особисті інтереси. Якби ми були сильні, то Росія б ніколи не напала на Україну. Професійна армія була знищена, і лише завдяки патріотам-добровольцям вдалося спинити агресора. Цей конфлікт триває уже 7 років, але ми сподіваємося, що вашому поколінню все ж не доведеться брати в ньому участь, що ворог все ж таки буде подоланий. Та в будь-якому випадку, з такими як ви, ми будемо готові до всього! Дякую за вашу громадянську позицію та активність. Бажаю вам щасливої долі і миру. Ми ж на своєму рівні докладатимемо зусиль, щоб підтримувати такі ініціативи».

Цього дня члени координаційної ради з національно-патріотичного виховання отримали цінний досвід і багато гарних ідей для їх реалізації на території всього Уманського району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь