Внесено зміни до державної підтримки розвитку тваринництва у 2021 році

Дата: 09.06.2021 09:02
Кількість переглядів: 331

Фото без описуДо уваги юридичних, фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців! У поточному році продовжується надання державної підтримки за наявні бджолосім’ї відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 395.

Розмір дотації власникам бджолосімей складає по 200 гривень за бджолосім’ю за наявні від 10 до 300 бджолосімей.

Власники бджолосімей подають за місцезнаходженням пасіки до відповідної сільської, селищної, міської ради (далі - органи місцевого самоврядування) до 1 жовтня поточного року пакет документів:

 

Фізичні особи

Юридичні особи

копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки

копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки

копію рішення про державну реєстрацію потужностей

копію рішення про державну реєстрацію потужностей

довідку про відкриття поточного рахунка в банку

довідку про відкриття поточного рахунка в банку

копію паспорта  громадянина України

довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, у паперовій або електронній формі (суб’єкти господарювання)

копію документа, що засвідчує реєстрацію у Державному  реєстрі фізичних осіб – платників податків

копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин форма 24-сг станом на 1 січня поточного року

довідку, видану органом місцевого самоврядування, про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості наявних бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів (фізичні особи та фізичні особи - підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства)

 

 

Звертаємо вашу увагу, що Постановою Кабінету Міністрів України від 12.05.2021 № 517 внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для  державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції. А саме: юридичним особам власникам пасік дотація нараховується на ту кількість бджолосімей, що зазначена у  Формі №24 (річна) та підтверджена ветеринарно-санітарним паспортом пасіки; фізичним-особам підприємцям, зокрема сімейним фермерським господарствам, нараховується на ту кількість бджолосімей, що зазначена у ветеринарно-санітарному паспорті пасіки, обстеження якої було проведено Держпродспоживслужбою у поточному році.

Відповідно до наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 338 від 19.02.2021 року власнику пасіки необхідно придбати бланк нового паспорта пасіки, під час реєстрації якого присвоюється унікальний номер, який проставляється на титульному аркуші паспорта пасіки посадовою особою територіального органу компетентного органу (з відповідним підписом і печаткою) та вноситься разом з відомостями про пасіку до Реєстру паспортів пасік та є обов’язковою умовою для нарахування дотації.

         

У 2021 році запроваджено новий напрямок підтримки розвитку галузей тваринництва - дотація за утримання кіз та овець. Юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичним особам-підприємцям, зокрема сімейним фермерським господарствам, які є власниками кіз та овець, за кожну наявну станом на 1 січня поточного року ідентифіковану та зареєстровану в установленому порядку кізочку, козематку, ярку, вівцематку з державного бюджету буде виплачуватися по 1000 гривень за одну голову.

Для отримання дотації за утримання кіз та овець юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які є власниками кіз та овець, подають до 1 липня поточного року до Департаменту агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації (м. Черкаси вул. Смілянська 131 кабінет 209, контактні телефони  для довідок Анатолій Чернецький - 0969171552,  Лідія Гармаш – 0675933368) пакет документів:

  • заявку;
  • довідку про відкриття поточного рахунка в банку;
  • копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин форма 24-сг станом на 1 січня поточного року (для юридичних осіб);
  • копії реєстраційних свідоцтв овець/кіз, виданих у встановленому порядку, а у разі утримання 10 і більше голів – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин.

 

Відділ агропромислового розвитку, екології та

взаємодії з органами місцевого самоврядування Уманської РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь