Мінцифра презентувала платформу Дія.Цифрова громада для цифрових лідерів у регіонах

Дата: 02.08.2021 12:18
Кількість переглядів: 476

Фото без опису

Мінцифра запустила платформу Дія.Цифрова громада в тестовому режимі. Це база знань для відповідальних за цифровізацію у всіх органах місцевої влади — CDTO. Це заступники з цифрової трансформації, які поступово з’являються в кожному місті та громаді. Платформа Дія.Цифрова громада систематизує матеріали для CDTO на місцях. Тут містяться рекомендації щодо впровадження цифрових інструментів, план цифрової трансформації, алгоритми та нормативно-правові документи, які можуть знадобитися CDTO в регіонах для ефективного впровадження цифровізації.

Мінцифра продовжить поповнювати її навчальними матеріалами та інструкціями для цифрових лідерів на місцях.

«Неможливо рухатися вперед і досягати поставлених цілей без чітких інструкцій і єдиного бачення. Платформа Дія.Цифрова громада є практичним інструментом для систематизації політики регіональної цифровізації. Цифрові лідери зможуть знаходити там корисну актуальну інформацію та ділитися досвідом одне з одним», — зазначив Вадим Бортник, директор Директорату регіональної цифровізації у Міністерстві цифрової трансформації України.

Незабаром представники громад зможуть зареєструватися на платформі та ділитися своїми успішними цифровими проєктами та практиками.

«Запуск платформи Дія.Цифрова громада є стратегічно важливим рішенням, яке демонструє системний підхід до цифровізації. Завдяки цьому порталу всі цифрові лідери в регіонах будуть на одній хвилі — знатимуть про державні програми та субвенції, оперативно дізнаватимуться останні новини у сфері цифрової трансформації регіонів», — підкреслила Ілона Постемська, старша координаторка програм у Посольстві Швейцарії в Україні.

Сергій Гунько, координатор із цифрової трансформації регіонів швейцарсько-української Програми EGAP, зазначив, що на платформі Дія.Цифрова громада є методичні рекомендації щодо під’єднання різних цифрових інструментів на місцевому рівні: «Уже зараз на платформі є інформація щодо під’єднання інноваційних проєктів у громадах. Серед них — Електронні петиції, Консультації з громадськістю, Бюджет участі, Електронні щоденники та журнали для шкіл, Відкрите місто, платформа СВОЇ тощо. Ми маємо досвід впровадження таких інструментів у наших пілотних громадах, тому надаємо на платформі покрокові інструкції щодо їхнього запуску».

Платформу Дія.Цифрова громада реалізовано завдяки підтримці Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь