У серпні прогнозують комфортні температури та дощі

Дата: 02.08.2021 13:06
Кількість переглядів: 843

Фото без описуСтартував серпень, який вгамовує спеку своїх. Ночі темніють і стають все тривалішими, а в атмосфері вже відбулася перебудова: меридіональні процеси змінилися на зональні, а це значить, що найближчий тиждень переважатиме циклонічний характер погоди і «частими гостями» будуть грозові дощ, місцями з градом та шквалами 15-20 м/с, відзначає начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Сьогодні через Черкащину переміщуватимуться атмосферні фронти циклонічного вихору «Guido». Прогнозують дощі, грози, місцями град та шквалисте посилення вітру 15-20 м/с.

Прохолодне повітря, що надійде із північних широт швидко остудить спекотні 31-33º. Вдень 3 серпня, завдяки виступу антициклону із заходу, атмосфера заспокоїться і до четверга переважатиме сонячна та тепла погода. Температура вночі 12-17º, вдень комфортних 22-27º.

А надалі синоптична класика: холодне повітря, що надійде у південні широти спровокує утворення циклонів, які добре насичені вологою. Тому, за попередніми оцінками, у кілька днів дощитиме.

Температурний фон знизиться на 3-5º та повернеться до своєї кліматичної норми 21-22º

Загалом, липень 2021 видався дуже теплим та забезпечений дощами. Кількість спекотних днів з температурою +30º і вище була значною і втричі перевищила багаторічні дані. За рівнем середньої місячної температури увійшов в п’ятірку найбільш теплих за 85 років метеорологічних спостережень. А в Жашкові – рекордно теплим.

Пресслужба ОДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь