Урочиста позачергова сесія Уманської районної ради

Дата: 20.08.2021 13:15
Кількість переглядів: 620

Фото без опису19 серпня відбулася позачергова 8 сесія районної ради VIII скликання.В її роботі взяв участь голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук.

Депутати розглянули низку важливих питань. Зокрема,начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Коваленко доповів про виконання районного бюджету Уманського району за І півріччя 2021 року тавнесення змін до рішення районної ради від 24.12.2020 №1-1/VIII «Про районний бюджет Уманського району на 2021 рік».

Програму забезпечення житлом учасників операції об’єднаних сил/антитерористичної операції та деяких категорій осіб на 2021-2025 роки презентувавначальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олег Ярошевич.

Про внесення змін до Програми удосконалення роботи органів виконавчої влади в Уманському районі на 2021 рік доповів перший заступник голови Уманської райдержадміністрації Анатолій Риженко.

Опісля розгляду питань порядку денного депутати та запрошені гості долучилися до відзначення кращих людей району з нагоди 30-річчя Незалежності України.Очільниками району були вручені відзнаки Уманської районної ради “За заслуги перед Уманщиною”, почесні грамоти Черкаської обласної державної адміністрації та обласної ради, Уманської районної ради та районної державної адміністрації.

Історичні віхи становлення української державності відмітив у своєму виступі голова Уманської районної ради Віталій Олійник. Він привітав присутніх з наступаючими святами – Днем Державного Прапора України та 30-тою річницею Незалежності України та оголосив хвилину мовчання як дань пам’яті полеглим за незалежністьУкраїни.

Голова Уманської районної державної адміністрації Ігор Миклащук висловив щиру подяку запрошеним польським гостям за підтримку у розбудові нашої держави, а також за партнерство та співробітництво між Гнєзненським повітом (Польська Республіка) та Уманським районом. Така тісна співпраця, як зазначив Ігор Миколайович, вказує на правильність вибору Україною європейського вектору розвитку. Він наголосив, що незважаючи на всі виклики, які стоять перед нашою державою, ми можемо уже зараз бачити ті позитивні зміни, які відбуваються тут на місці завдяки програмі Президента України “Велике будівництво” та реалізації реформ в сфері охорони здоров’я та освіти. Ігор Миклащук висловив подяку усім, хто докладає зусиль для покращення добробуту та процвітання Уманщини, побажав міцного здоров’я та мирного неба присутнім.

До теплих слів привітань з прийдешніми державними святами долучилися й запрошені гості з Польської республіки. Староста Гнєзненського повіту Великопольського воєводства, регіону-побратима Уманського району, Пьотр Грущинський у своєму виступі намітив подальші шляхи співпраці між Гнєзненським повітом та Уманським районом на наступні десятиліття. Як представник органів місцевого самоврядування, він також акцентував увагу на те, що нашою спільною метою є розбудова економіки і господарства країни, фундамент якої закладається саме на місцевому рівні.

Депутат Ради Гнєзненського повіту багатьох скликань, директор школи №3 міста ГнєзноРадослав Собков’як вказав, що основою партнерської співпраці між Гнєзненським повітом та Уманським районом є взаємна довіра та розуміння спільної мети, що відображається не лише у взаємовідносинах між органами самоврядування, а й на міждержавному рівні. Пан Радослав передав вітання від голови Ради Гнєзненського повіту Даріуша Півака та побажав успіхів у розбудові незалежної, заможної та процвітаючої України.

На згадку про гостинний Уманський край польським гостям було вручено вишитий рушник, як атрибут української культури, та вишиту карту України.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь