Синьо-жовті барви єднання

Дата: 24.08.2021 15:59
Кількість переглядів: 882

Фото без опису

Кожна нація, виборюючи незалежність та розбудовуючи державу, обирає символи своєї єдності. Для нас, українців, – це прапор нашої країни. Настільки багато всього у двох кольорових смугах. Благородні синій і жовтий кольори уособлюють миролюбство, працю й достаток мільйонів українців – від півночі до півдня, від сходу до заходу.

23 серпня, в День Державного Прапора України, за ініціативи голови Уманської районної державної адміністрації Ігоря Миклащука відбувся автопробіг “Єднання”.

Під звуки стрімкого козацького маршу рухалась колона автомобілів із синьо-жовтими прапорами широкими просторами Уманського району за маршрутом: Умань – Маньківка – Іваньки – Буки – Баштечки – Жашків – Монастирище – Христинівка – Паланка – Ладижинка – Бабанка – Дмитрушки – Умань. До заходу долучилися очільники територіальних громад, творчі колективи художньої самодіяльності та патріотично налаштовані громадяни.

Першими делегацію зустріла Маньківська територіальна громада в особі селищного голови Валерія Івасюка та народного хору. Під журливі українські мелодії очільники громади та Уманського району поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, вшановуючи великого Кобзаря. Голова РДА Ігор Миклащук подякував маньківчанам за теплий прийом та чудову українську пісню. У День Державного Прапора він привітав присутніх зі святом, побажав добра, миру і злагоди.

Пісенну естафету перейняли веселі та співучі іванчани. Голова Іваньківської територіальної громади Леся Поліщук та мешканці села зустрічали учасників автопробігу з короваєм, щирими піснями та швидкою пустотливою полькою у виконанні народного ансамблю.

Далі колона автопробігу вирушила до української Швейцарії – Буцького каньйону. Милуємося краєвидами, проїжджаючи біля колишньої першої сільської ГЕС в Україні. Буцька громада уже 8 років поспіль проводить автопробіг в День Державного Прапора України. З великою радістю і підтримкою  більше 15 автомобільних екіпажів на чолі з селищним головою Сергієм Залізняком долучилися до автопробігу “Єднання”. Колона зупинилася напроти Буцької ГЕС, у фотозоні, де маленькі жителі селища розгорнули прапор України.

Курними польовими дорогами їхали учасники автопробігу ”Єдність” до Баштечківської громади. Проте були винагороджені надзвичайною теплотою прийому. У цей день громада святкувала не лише День Державного Прапора, а й день села. Колона автомобілістів із синьо-жовтими прапорами в’їжджає в село, а по обидва боки від дороги учасників автопробігу зустрічають маленькі баштечківчани, привітно вітаючи прапорцями. А на центральній площі села гостей чекали столи достатку, виставка робіт сільських майстрів та тематичні фотозони. Щедрі і працьовиті сільчани частували учасників автопробігу смачними та запашними стравами і щирими словами, розкриваючи справжню, щедру душу українського народу. Організатором такого дійства був вправний господар – сільський голова Сергій Мельник. Ігор Миклащук привітав жителів громади із Днем Державного прапора та Днем села і побажав міцного здоров’я, добра та злагоди, здійснення усіх мрій та найкращого майбутнього.

Представники Жашківщини на чолі з міським головою Ігорем Цибровським зустріли автоколону на площі Шевченка. Учасники зустрічі поклали квіти до пам’ятника Кобзареві і обмінялися найщирішими побажаннями.

Серед населених пунктів Монастирищини є невелике село Зарубинці із талановитими та привітними жителями. Сільчани зустріли гостей патріотичними українськими піснями, тон у яких задавав сільський староста Григорій Паламарчук.

Молоді спортсмени на чолі з заступником міського голови Сергієм Говрасом зустрічали автоколону в місті Монастирище. Серед присутніх були молоді боксери – учасники та переможці міжнародних змагань. Ігор Миклащук відмітив, що здорова та сильна нація – це запорука майбутнього нашої держави. Він привітав присутніх з Днем Державного Прапора України і побажав не зупинятися на досягнутому, а пронести синьо-жовтий прапор до олімпійського золота.

Незвичайна зустріч відбулася на території  Христинівської територіальної громади, батьківщини славетного українського козака Івана Гонти. На в’їзді до міста автоколону зустрів міський голова Микола Наконечний на ретроавтомобілі. Подальший маршрут колони на чолі з очільниками Уманського району та Христинівської громади, які їхали у ретроавтомобілі, продовжили до пам’ятника Івану Гонті, де віддали шану відданому сину українського народу.

У Паланці – адміністративному центрі Паланської громади учасників автопробігу зустрів сільський голова Руслан Яремчук. Багато щирих слів і побажань прозвучало із вуст керівника громади, які він записав на прапорі, привезеному учасниками автопробігу.

У селищі Ладижинка учасники автопробігу долучилися до вшанування учасників бойових дій. Ігор Миклащук подякував усім тим, хто йшов у бій під синьо-жовтим стягом, відстоюючи незалежність нашої країни. Очільник району привітав усіх зі святом, побажав міцного здоров’я, злагоди і перемоги заради кращого і гідного життя нащадків.

Серед мальовничих просторів Уманщини розкинулось селище Бабанка. Саме тут реалізовано екологічний проект, який вирішує екологічну проблему регіону – реконструйовано та очищено річку Ревуху. Учасники автопробігу завітали до селища, де обмінялися теплими привітаннями із заступником селищного голови Людмилою Мельник.

У селі Дмитрушки – адміністративному центрі Дмитрушківської громади делегацію з вітальним словом зустрічала директор центру культури Любов Заремба. Дякуючи за щирі та теплі слова, Ігор Миклащук привітав дмитрушківчан з Днем Державного Прапора України та побажав міцного здоров’я і натхнення у розбудові вільної, незалежної України.

Увечері, після восьмигодинної подорожі, учасники автопробігу ”Єднання” повернулися до міста Умань. Саме тут, на площі Соборності, відбулося офіційне завершення автопробігу. В заключному слові голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук закликав до єдності, адже саме єдність, за його словами, є запорукою нашого подальшого розвитку до кращого та гідного життя. Тільки спільними зусиллями можна досягти вагомих результатів.

Автопробіг “Єднання” завершився. Проте хочеться вірити, що він стане традиційним і об’єднає під своїм гаслом не лише жителів Уманського району, а й усієї України.

Символом автопробігу “Єднання” став прапор, на якому очільники 12 територіальних громад мали можливість залишити надпис із побажаннями. Прапор зберігатиметься в Уманській райдержадміністрації і буде підніматися під час офіційних заходів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь