Патріотичне єднання заради майбутнього

Дата: 25.08.2021 13:01
Кількість переглядів: 573

Фото без описуДень Незалежності України – це особливе свято для тих, хто кував нашу державність на полі брані, проливаючи кров, відстоював рідну землю від ворожої навали. 30 років в історичному вимірі проміжок часу невеликий, але для нашої країни, яка віками страждала в неволі, виборюючи самостійність – це 30-та річниця здійснення мрії багатьох поколінь, за яку вони не пожаліли найдорожчого – власного життя.

Віддаючи належне усім, хто вклав свій неоціненний вклад у розбудову нашої держави, уманські активісти розгорнули на всю ширину дороги величезний синьо-жовтий прапор як символ єдності і урочистою ходою пронесли його вулицями міста до пам’ятника славним синам України – Івану Гонті та Максиму Залізняку. До святкової колони долучилися працівники Уманської районної державної адміністрації на чолі з головою Ігорем Миклащуком.

“Слава Україні” – гучно лунало вулицями міста і наповнювало груди вірою в те, що які б виклики не кидало нам сьогодення, ми переможемо, бо у нас є сила духу і національна гордість. Кожен крок істинних патріотів Уманщини ніби відчеканював історичні віхи становлення української державності, гортаючи сторінки минулого від прадавніх часів до сучасності.  

Урочистий мітинг, зурочений 30 річницею незалежності України, проходив на площі, біля пам’ятника. Тут стали в одному тісному строю бійці добровольчих батальйонів та збройних сил України, козаки та бійці Правого сектора, волонтери та представники районної влади, сивочолі ветерани та зовсім молоді Герої України. І переплелися їхні серця та душі в єдиному патріотичному пориві.

Голова Уманської РДА Ігор Миклащук відмітив, що захищаючи незалежність і територіальну цілісність у протистоянні російській агресії, наша країна змушена платити жахливу ціну – людські життя. Загибель або поранення українських військовослужбовців та добровольців викликають біль у наших серцях, залишаючи невиліковні рани. Він привітав присутніх з Днем Незалежності України, побажав міцного козацького здоров’я, мирного неба над головою, а також зазначив, що лише в єдності можна будувати потужну, успішну та процвітаючу європейську Україну.

Пам’ять загиблих Героїв вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь