«Підтримка агросектора – це додатковий ресурс для розвитку громад», – Олександр Скічко на зустрічі в «ДУКРА Агро»

Дата: 09.09.2021 14:42
Кількість переглядів: 576

Фото без опису

Держава продовжує фінансово підтримувати аграрний сектор. Про це розповів голова Черкаської ОДА Олександр Скічко під час робочого візиту до ТОВ «ДУКРА Агро» в Уманському районі. 
Його засновник – німець Йоханн Венцль. 17 років тому він організував агропідприємство в селі Роги. Сюди інвестовано 1,5 млн євро.
Заступник директора Олександр Попелюх розповів сьогодні підприємство засіває понад 4 тис. га на полях колишніх Маньківського, Тальнівського та Уманського районів. Сплачує мільйонні податки в бюджет громади та дає роботу місцевим жителям.
Олександр Скічко зазначив, що для аграріїв цей рік став особливо вдалим. Вони намолотили рекордну кількість ранніх зернових — 44,8 млн тонн. На Черкащині – 2 млн тонн.
«Сприятливі погодні умови були підкріплені масштабною державною підтримкою. Підтримка агросектора – це додатковий ресурс для розвитку громад. Маємо мету і працюємо далі разом», – сказав очільник області.
За ініціативи Президента України Володимира Зеленського підприємці та фермери отримали потужний фінансовий ресурс за програмою «Доступні кредити 5-7-9 %» – понад 26 млрд грн на капітальні інвестиції, рефінансування попередньо отриманих позик, безвідсоткові кредити для поповнення обігових коштів.
З напрацюваннями компанії «Лімагрейн Україна» ознайомив її директор Андрій Деной. 
«Лімагрейн Україна» є не лише європейским лідером на ринку насіння пшениці та кукурудзи силосного напрямку, а й основним гравцем в селекції соняшнику. Товариство спеціалізується на насінні основних польових культур. Як міжнародний кооператив, що заснований фермерами, котрі стоять на чолі правління, «Лімагрейн» є 4 за величиною насіннєвою компанією в світі. 
Створюючи нові сорти та гібриди, «Лімагрейн» реалізовує насіння польових та овочевих культур, а також зернові інгредієнти в більш ніж 140 країнах світу. Світова мережа філіалів компанії охоплює 56 країн. В Україні Лімагрейн представлена з 2008 року і впевнено завойовує ринок якістю продуктів, їх унікальністю й асортиментом.
«ДУКРА Агро» і «Лімагрейн Україна» - одні з тих підприємств, які рухають соціально-економічний розвиток територій. У них велика кількість робочих місць, високі заробітні плати, крім того вони соціально-відповідальні. Держава підтримує такі підприємства, допомагаючи досягати успіху», - зазначив голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь