«Тепер можемо мандрувати областю ще й онлайн», – Олександр Скічко про цифровізацію туристичних об’єктів Черкащини

Дата: 15.09.2021 07:44
Кількість переглядів: 305

Корсунь-Шевченківський державний історико-культурний заповідник, парк «Софіївка», Буцький каньйон, Тарасова гора та резиденція Богдана Хмельницького в Чигирині – понад 40 туристичних об’єктів регіону відтепер доступні онлайн. Цей проєкт реалізували спільно з Черкаською ОДА, Міністерством цифрової трансформації України та міською владою, Digital Cherkasy.

Презентувала туристичні діджитал-напрацювання компанія «Google Україна» у межах конференції «Цифрове перетворення громад та бізнесів». Команда сертифікованих фотографів і місцевих експертів «Google» відзняли більше 1000 панорам і декількох десятків турів на Черкащині, а також зробили оцифровку 200 км у форматі StreetView. 

– Черкащина діджиталізується і цифровізується з кожним днем! – відзначив очільник області Олександр Скічко. – Ми залюбки відгукуємось на діджитал-ініціативи і впроваджуємо пілотні проєкти.

Оцифровки відбулися у природних локаціях, серед історичних та етнографічних пам’яток. Оцифровані локації вже отримали більше 250000 переглядів.

Детальний список оцифрованих об’єктів доступний за посиланням

За результатами оцифровок презентували віртуальний тур містом та областю. Він доступний за посиланням:  https://tourmkr.com/F1YyNetmsE.

– Разом із партнерами із цифровізації ми також упроваджуємо зараз низку проєктів: телемедицину, створюємо зручну та безпечну електронну інфраструктуру, інклюзивні сервіси для жителів області та лобіюємо цифрові освітні проекти, – додав Олександр Скічко. – Зокрема, на останній сесії облради ухвалено концепцію розвитку цифрових навичок і знань. Вона має на меті подолання цифрової нерівності та цифрового розриву між сільським і міським населенням, сприятиме розвитку електронної демократії та цифрового громадянства.

Пресслужба ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь