Відзавтра в Уманському районі діє «жовта» карантинна зона – засідання місцевої комісії ТЕБ та НС

Дата: 22.09.2021 18:57
Кількість переглядів: 378

Фото без опису

22 вересня голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук провів засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відповідно до рішень Державної та регіональної відповідних комісій. До засідання через онлайн-режим долучилися всі територіальні громади району, зокрема голови громад, керівники закладів освіти та медицини.
Комісією прийнято рішення:
- Головам міських, селищних, сільських громад забезпечити:
 дотримання на відповідних територіях обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19;
проведення щоденного моніторингу стану охоплення вакцинацією  вчителів та інших працівників закладів освіти;   
проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи та проактивного запрошення до вакцинації, першочергово вчителів та інших працівників закладів освіти.
- Утворити робочу групу із забезпечення нагляду та контролю за дотриманням обмежувальних та протиепідемічних заходів на території Уманського району.
- Рекомендувати територіальним підрозділам первинної медико-санітарної допомоги:
визначити потужності існуючих пунктів щеплень для проведення вакцинації в закладах освіти;
утворити додаткові мобільні бригади/тимчасові пункти щеплень для проведення вакцинації вчителів та інших працівників закладів освіти;
розробити графіки проведення вакцинальних кампаній та направлення їх підрозділам освіти та керівникам закладів освіти територіальних громад.
- Територіальним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, Уманському  районному управлінню поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області та органам місцевого самоврядування забезпечити контроль за дотриманням обмежувальних та протиепідемічних заходів на території району.
«Головним завданням нових обмежувальних заходів є недопущення поширення небезпечної хвороби, а отже – збереження життя і здоров'я людей. Саме тому створена робоча група із забезпечення нагляду та контролю за дотриманням обмежувальних та протиепідемічних заходів, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236», - відзначив голова райдержадміністрації Ігор Миклащук.
За його словами, уже завтра група почне відвідувати громадські заклади. За недотримання вимог передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.
Зокрема, передбачено, що з 23 вересня можуть працювати лише ті навчальні заклади, де вакциновано щонайменше 80% колективу. Наразі таких у районі – понад 73 %.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь