Вакцинація освітян від COVID-19 не лише вберігає їх здоров'я, а й забезпечує безперервний навчальний процес

Дата: 13.10.2021 15:06
Кількість переглядів: 726

Фото без опису

Кількість учителів і працівників закладів освіти Уманського району, які обирають шлях щеплення від COVID-19 задля збереження свого здоров’я, в першу чергу,  й очного освітнього  процесу, поступово продовжує зростати. В Уманському районі середній показник вакцинованих працівників освітніх закладів наразі становить 85,5%. 
Станом на 13 жовтня 2021 року найвищий показник вакцинації демонструє  Маньківська територіальна громада – 95,3%. Досягли  показника  90% Уманська  (90,9%) та Дмитрушківська громади (90%).
Активно працюють над збереженням здоров?я своїх освітян Буцька громада, де вакциновано 89,8%, Ладижинська – 88,4%, Іваньківська – 86,1%, Бабанська –  86%, Христинівська громади – 84,8%.
Дещо нижчі показники вакцинації мають Баштечківська, Жашківська (82%),  Паланська (81,5 %) і  Монастирищенська (81%) територіальні громади. 
Як відомо, Міністерством охорони здоров'я виданий наказ про віднесення освітян до переліку працівників, які підлягають обов'язковому щепленню від COVID-19. Відповідно, усі працівники закладів освіти впродовж найближчого часу мають здійснити щеплення проти COVID-19, в іншому випадку їх буде відсторонено від роботи у закладі освіти без збереження заробітної плати.
Звертаємо увагу на те, що інфекційні хвороби небезпечні своїми ускладненнями, які можуть призвести до інвалідності або навіть до смерті. Інфекційні хвороби, від яких (або від тяжких ускладнень яких) можна захиститися за допомогою імунізації, передаються від інфікованої особи до здорової, як правило, повітряно-крапельним шляхом. Застосування вакцин знижує вірогідність поширення відповідних інфекцій у сотні разів. 
За даними МОЗ охоплення вакцинацією на рівні 95% населення країни дає можливість забезпечити повноцінний захист населення від спалахів та епідемій інфекційних хвороб, яким можна запобігти щепленнями, це називається колективним імунітетом.

Шановні жителі Уманського району, час обирати здоров?я! Вакцинація – єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби! 

Уманська РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь