На Н-16 завершили влаштування нового дорожнього покриття на 52 кілометрах автодороги

Дата: 22.10.2021 09:40
Кількість переглядів: 281

Фото без опису

Влаштування нового асфальтобетонного покриття на п’яти ділянках автодороги Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань у Звенигородському районі завершила компанія «Автострада». Ці п’ять ділянок загальною протяжністю 52 км не ремонтувалася близько 40 років.

У межах поточного середнього ремонту відфрезерували старе дорожнє покриття, влаштовали основу зі щебенево-піщаної суміші та два шари асфальтобетону. Загалом уклали понад 120 тисяч тонн щебенево-піщаної суміші і майже 230 тисяч тонн асфальтобетону.

Наразі продовжується облаштування дорожньої інфраструктури. Зокрема, на ділянці поблизу міста Звенигородка, від села Княжа і до повороту на село Михайлівка, проводиться влаштування з’їздів, встановлення бар’єрного огородження, влаштування труб і водоскидів системи водовідведення та укріплення узбіч.

На обході міста Звенигородки тривають ремонтні роботи на мосту через р. Гнилий Тікич та шляхопроводі, загальна протяжність яких становить 134 м.

У селі Княжа на пішохідних переходах вже встановили освітлення з сонячними панелями, зараз його облаштовують у селі Багачівка.

На трьох ділянках від міста Шпола до Звенигородки фахівці компанії «Автострада» розпочали наносити дорожню розмітку. Пізніше будуть встановлені нові дорожні знаки і облаштують 9 автобусних зупинок.

До ремонтних робіт на цих п’яти ділянках залучено 200 працівників та 100 одиниць дорожньо-будівельної техніки. Потребу у матеріалах забезпечили власна ґрунтозмішувальна установка та асфальтобетонний завод компанії.

Автодорога державного значення Н-16 сполучає всі чотири райони області. Маршрут, що проходить через всю область зі сходу на захід, з’єднує лівобережну частину Черкащини із західною частиною, з містом Умань. Починається від міста Золотоноша, і проходить через міста Черкаси, Сміла, Шпола, Звенигородка, Тальне та Умань. Є найдовшою автодорогою Черкащини, протяжність Н-16 становить 208,1 км.

Торік у рамках програми Президента України «Велике будівництво» на автодорозі державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань загалом було відновлено дорожнє покриття на 67,2 км.

Нині завершуємо ремонти на 13 ділянках автодороги Н-16 у всіх районах Черкаської області у рамках програми Президента України «Велике будівництво». Загалом цьогоріч плануємо відновити 127,7 км цієї автодороги.

За інформацією САД у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь