«Балансуємо між карантинними зонами», – Олександр Скічко про епідситуацію в області

Дата: 03.11.2021 08:39
Кількість переглядів: 298

На межі «червоної» карантинної зони балансує Черкащина. Із шести показників, які є визначальними для посилення карантину, в області перевищений коефіцієнт виявлення нових випадків. Лише за останню добу – 742 нових випадки, наголосив очільник ОДА Олександр Скічко на брифінгу. 

Нині «почервоніли» вже 16 областей України. Черкащина ж балансує допоки на межі. Ситуація в обласному центрі більш критична, ніж загалом по області.

– В обласному центрі найбільша концентрація населення і менша – лікарень, тому коли госпіталізуємо ковідних хворих, то іноді вимушені перенаправляти їх в інші найближчі міста, – зазначив посадовець. – Якщо в області показник заповнення ліжок сягає 50%, то в Черкасах інколи підвищувався до 90%. Зараз ми спільно з керівництвом міста розглядаємо питання збільшення місць саме в Черкасах, але так, щоб інші пацієнти не постраждали від цього.

Твердження «реанімація або вакцинація», як ніколи, актуальне, наголосив голова ОДА. Адже тільки щеплення від ковіду допоможе в разі інфікування перенести хворобу легше.

– Ми всі бачимо, що цього разу вірус значно агресивніший, – зауважив Олександр Скічко. – Якщо у вересні на Черкащині виявили 4 145 нових випадків, то у жовтні – 14 536. Кількість летальних випадків лише за місяць збільшилися в 10 разів: з 36 осіб у вересні до 338 – у жовтні. При цьому 98% госпіталізованих – не вакциновані. У спілкуванні з друзями та близькими часто чую, що вони жалкують, що не вакцинувалися та не вакцинували своїх батьків. Тому закликаю кожного не зволікати!

У разі ж переходу області в «червону» карантинну зону на Черкащині посилять перевірки та роботу рейдових мобільних груп, які слідкують за дотриманням пандемічних обмежень.

Пресслужба ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь