Нові виклики та орієнтири в сучасному освітньому просторі обговорили в Умані за участі експерта Сергія Дятленка

Дата: 10.11.2021 16:50
Кількість переглядів: 655

Про реформи в освітній галузі та роботу в умовах карантину закладів освіти сьогодні територіальним громадам Уманщини розповів Сергій Дятленко, експерт Офісу підтримки реформи децентралізації при Міністерстві розвитку громад та територій України, експерт з освітньої політики програми "U-LEAD".

Захід відбувся на базі Українського аграрного ліцею за ініціативи голови Уманської райдержадміністрації Ігоря Миклащука. Долучилися до нього голови територіальних громад, заступники голів громад із гуманітарних питань, керівники відділів освіти, директори опорних закладів освіти району.

"Це черговий захід, який райдержадміністрація впроваджує задля координації громад району та надання їм корисної актуальної інформації", - зазначив Ігор Миклащук.

Одна з ключових реформ, яка зараз впроваджується, - це реформа шкільного харчування. Її обговорили в активному діалозі.

Продовжилася зустріч обговоренням питання щодо роботи освітніх закладів в умовах карантину.

Пандемія коронавірусу Covid-19 стала значним випробуванням для роботи галузі освіти. В умовах карантину довелося оперативно опановувати дистанційну форму навчання та пристосовуватися до проведення освітнього процесу згідно санітарно-епідеміологічних вимог.

А з 8 листопада, згідно Наказу Міністерства охорони здоров'я, невакциновані освітяни мають бути відсторонені від роботи. Це пов'язано зі значним зростанням захворюваності на коронавірусу в Україні. Сергій Дятленко розповів про практичну реалізацію Наказу МОЗ. Зокрема, щодо термінів попередження, врахування лікарняних, допущення до роботи тощо.

Далі експерт проаналізував та дав поради з приводу перейменування, реорганізації закладів загальної середньої освіти, їх фінансову автономію, перспективи запровадження профільної школи в умовах реформи.

Цікавим досвідом для учасників заходу стало знайомство з Українським аграрним ліцеєм. А також спіч від його директорки, співзасновника ГО "СвітОсвіт" Олени Ярошинської про нові можливості запровадження профільної освіти в ліцеях громад, які уже апробують в цьому закладі.

Діалогова платформа, безумовно, дала відповіді присутнім на одні з найактуальніших для них питань. Цінність ініціативи голови  райдержадміністрації Ігоря Миклащука відзначив Сергій Дятленко. Як він наголосив, це вперше його запросила РДА для проведення експертного семінару, при чому для всього району, досі це робили лише окремі громади для своїх колективів.

Уманська РДА

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь