Органи державної влади, заклади вищої освіти та бізнес співпрацюють у вирішенні питань регіонального розвитку

Дата: 24.11.2021 16:35
Кількість переглядів: 297

Фото без опису

Ефективність соціально-економічного розвитку регіонів в умовах децентралізації влади багато в чому залежить від чіткої системи взаємодії органів державної влади, вищих навчальних закладів та бізнесу. Питання розробки механізмів такої взаємодії розглядалися під час роботинауково-практичного семінару на тему “Управління економічним та соціальним розвитком регіонів в умовах децентралізації”, організованого кафедрою маркетингу, менеджменту та управління бізнесом Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Незважаючи на дистанційний формат проведення, семінар викликав значний інтерес серед здобувачів вищої освіти, представників місцевих органів виконавчої влади та науковців. Про це свідчить велика кількість зареєстрованих учасників семінару та жваве обговорення запропонованих питань.

За дорученням голови Уманської районної державної адміністрації Ігоря Миклащука участь у науково-практичному семінарі взяли керівники структурних підрозділів РДА. Начальник відділу економічного розвитку, інфраструктури та житлово-комунального господарства районної державної адміністрації Тетяна Солом’яна ознайомила учасників семінару із етапами становлення, здобутками та перспективами розвитку новоствореного Уманського району. Вона також звернула увагу на розбудову виробничої та соціальної інфраструктури в рамках Великого будівництва, ініційованого Президентом України.

Стан справ із фінансуванням об’єднаних територіальних громад Уманського району, в порівнянні з аналогічними показниками розвитку інших громад Черкащини та України, розкрив у своїй доповіді  начальник   фінансового управління Уманської районної державної адміністрації Микола Коваленко.

У доповіді начальника  управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олега Ярошевича особлива увага приділялася питанням соціального забезпечення малозабезпечених верств населення, осіб з інвалідністю та пенсіонерів. Доповідач ознайомив учасників семінару із мережею соціальних служб Уманського району та напрямами їх роботи.

Завідувач кафедри маркетингу, менеджменту та управління бізнесом Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Світлана Подзігун подякувала лекторам за змістовні доповіді. Вона підкреслила, що пошук оптимальних шляхів соціально-економічного розвитку регіонів в умовах децентралізації влади на основі удосконалення інституційного та нормативно-правового регулювання, а також розробка чіткої системи взаємодії органів державної влади, вищих навчальних закладів та бізнесу для вирішення питань місцевого та регіонального значення є перспективою подальших наукових досліджень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь