Сформовано новий склад Громадської ради при Уманській РДА

Дата: 17.12.2021 14:52
Кількість переглядів: 950

Фото без опису

У зв’язку із закінченням строку повноважень складу Громадської ради при Уманській районній державній адміністрації  15 грудня 2021 року  відбулися установчі збори з формування нового складу Громадської ради.

Насамперед, голова ініціативної групи з підготовки до установчих зборів Миклащук Ігор Миколайович – голова Уманської районної державної адміністрації – прозвітував про роботу групи та озвучив список допущених до зборів представників інститутів громадянського суспільства, який, власне, згодом і було затверджено як новий склад Громадської ради. До неї увійшли частина громадських діячів із попереднього складу Громадської ради та частина – нових:

  1. Гаркава Варвара Василівна, Уманська районна профспілкова організація працівників АПК;
  2. Говрас Валентина Іванівна, ГО «Жіноче об'єднання «Берегині Монастирищини»;
  3. Кононенко Сергій Іванович, ГО «Уманське козацтво» Черкаського крайового товариства Українського козацтва»;
  4. Малишев Євген Вікторович, Уманський відокремлений підрозділ Всеукраїнського об'єднання «Ми Українці»;
  5. Мовчан Ніна Іванівна, ГО «ФК «Дмитрушки»;
  6. Тржеснєвська Олена Леонідівна, Журналістська організація Прес-клуб «Свобода слова»;
  7. Тульчинська Надія Сергіївна, Уманська районна громадська організація Спортивний клуб «Родниківка»;
  8. Туманова Марина Сергіївна, Незалежна рекламно-інформаційна газета «Алекс»;
  9. Хоменко Юрій Миколайович, ГО «Центр Уманського мистецького арсеналу»;
  10. Чорна Валентина Андріївна, Уманська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України;
  11. Чувеєва Ольга Віталіївна, Громадська Спілка «Всеукраїнська Аграрна Рада».

Кожен із кандидатів представив себе та озвучив мотивацію увійти до Громадської ради, а також окреслив бачення своєї діяльності в органі. 

Під час зборів було розглянуто звіт про діяльність попередньої Громадської ради, підготовлений головою Іриною Сергіївною Рижак.

На основі поданого звіту відмічено, що у своїй роботі Громадська рада керувалася Положенням про Громадську раду при райдержадміністрації та планами роботи Громадської ради на 2020-2021  рік. Громадська  рада діяла шляхом проведення засідань, зустрічей за «круглим столом», інших заходів у співпраці з громадськістю та виконавчою владою району.

Кожне засідання дорадчого органу відбувалося за участі голови районної державної адміністрації, заступника голови, керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації. Порядок денний формувався з урахуванням пропозицій членів Громадської ради та актуальних на часі питань.

На засіданнях розглянуто питання ремонту доріг в Уманському районі, проєкти районного бюджету та програми соціально-економічного розвитку, про запобігання поширенню на території Уманського району коронавірусу COVID-19; про підготовку до навчального року 2020-2021 років; про медичне, соціальне забезпечення, адаптацію, психологічну реабілітацію учасників антитерористичної операції; про забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції  та ін. 

Після змін в адміністративно-територіальному устрої держави діяльність членів ГР полягала в тісній співпраці з ОТГ та в численних консультаціях з райдержадміністрацією. Зокрема, ГР активно сприяла формуванню Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання та Консультаційної ради з питань допомоги учасникам АТО, долучалася до проведених ними заходів.

Голова Уманської районної державної адміністрації Миклащук Ігор Миколайович подякував попередньому складу Громадської ради за роботу в напрямку вирішення проблемних питань, які турбують жителів Уманщини. Також він висловили впевненість, що наступні два роки оновлений склад ради буде діяти в інтересах громади, успішно втілюючи в життя свої ідеї та пропозиції.

Цього ж дня відбулося перше засідання Громадської ради, на якому обрали голову, заступника та секретаря ради.

Головою дорадчого органу обрано Мовчан Ніну Іванівну – директора Дмитрушківського ліцею, кваліфікованого керівника з креативним підходом до роботи.

Заступником голови стала Валентина Чорна – голова Уманської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста.

Обов’язки секретаря виконуватиме начальник відділу з інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та цифрового розвитку Уманської райдержадміністрації Людмила Бендовська.

Насамкінець голова Уманської райдержадміністрації Ігор Миклащук зазначив, що Громадська рада – це той формат, який дає змогу забезпечити більшу відкритість у діяльності райдержадміністрації, підтримувати постійний діалог з громадськістю враховувати громадську думку у процесі формування та реалізації державної політики. Побажав присутнім плідної співпраці. 

 

 Уманська РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь