Проєкт «Норвегія-Україна. Професійна адаптація, інтеграція в державну систему» - це активна підтримка учасників АТО/ООС

Дата: 25.01.2022 17:26
Кількість переглядів: 314

Фото без опису

Питання підтримки, соціального захисту та суспільної адаптації учасників АТО/ООС, ветеранів війни, родин загиблих (померлих) захисників України є першочерговим у роботі голови Уманської районної державної адміністрації Ігоря Миклащука.

Другий рік в Уманському національному університеті садівництва реалізується проєкт «Норвегія-Україна. Професійна адаптація, інтеграція в державну систему». Його основу складає професійна перепідготовка  та соціальна адаптація до умов життя у громадянському суспільстві.

За цей час тримісячну курсову перепідготовку пройшли 53 учасники бойових дій, відбулося два випуски. Більше 70 % з них відкрили власну справу.

Враховуючи соціальну важливість реалізації проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація, інтеграція в державну систему»  на території Уманського району, Ігор Миклащук ініціював чергове засідання Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Уманській РДА, запросивши начальника територіального відділу Міністерства у справах ветеранів в Черкаській області Ірини Рябошлик та начальника відділу «Центру допомоги учасникам АТО» Черкаського обласного контактного центру Оксани Голоднюк.

Засідання проходило під головуванням заступника голови Уманської РДА Юлії Малішевської та за участі проректора з науково-педагогічної роботи УНУС Михайла Мальованого, який детально поінформував присутніх щодо реалізації проєкту.

Він зазначив, що завдяки отриманим знанням та навичкам ветерани війни можуть знайти своє місце у цивільному житті, реалізуючи власні підприємницькі ідеї. При цьому територіальні громади отримають нові робочі місця, податки у місцевий бюджет та ресурси для розвитку.

Начальник територіального відділу Міністерства у справах ветеранів у Черкаській області Ірина Рябошлик надала високу оцінку співпраці Уманської райдержадміністрації з громадськими організаціями учасниками АТО/ООС та Уманським національним університетом садівництва.

Вона зазначила, що об’єднання зусиль органів виконавчої влади, представників територіальних громад і громадських організацій у вирішенні соціальних питань учасників бойових дій та родин загиблих дасть можливість на належному рівні забезпечити захист їх прав, свобод і законних інтересів.

За результатами засідання Консультативної ради головам територіальних громад Уманського району було рекомендовано долучитися до інформаційної роботи щодо популяризації проєкту «Норвегія-Україна Професійна адаптація, інтеграція в державну систему» та поширення інформації про нього серед жителів громад.

 

Інформацію про проект «Норвегія-Україна. Професійна адаптація, інтеграція в державну систему» можна знайти за посиланням:
https://ifsa.kiev.ua/proekt-ukraina-%E2%80%93-norvegiya/

 

Уманська РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь