Ухвалення євроінтеграційних законів – це крок уперед на шляху до Угоди про асоціацію з ЄС

Дата: 27.01.2022 16:51
Кількість переглядів: 184

Фото без описуЗбільшення фінансування системи охорони здоров’я та підвищення базової заробітної плати медикам – ті кроки, які допоможуть Україні розбудувати ефективну систему охорони здоров’я та наблизитися до стандартів ЄС. Про це Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив під час засідання комісії з питань координації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

«Ефективна співпраця між Міністерством, Урядом та Верховною Радою України дозволила нам виконати зобов’язання України щодо реформування системи фінансування охорони здоров’я, що було одним з ключових компонентів Угоди про асоціацію. У поєднанні з рекордним збільшенням фінансування охорони здоров’я у Державному бюджеті України на 2022 рік, а також гарантованого збільшення оплати праці медичним працівникам ми маємо потужні передумови для успішного реформування охорони здоров’я відповідно до кращих європейських та світових стандартів», – зазначив Віктор Ляшко.

За словами Міністра, саме завдяки активній співпраці усіх гілок влади минулого року вдалося ухвалити ряд євроінтеграційних законопроектів у сфері охорони здоров’я, зокрема:

«Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну».

«Про приєднання України до Часткової угоди про створення Групи зі співробітництва у боротьбі проти зловживання наркотиками та їх незаконного обігу (Група Помпіду)».

«Про внесення змін до деяких законодавчих актів, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині зі спрощення донорства й пересадки органів». Завдяки ухваленню вищезгаданого законопроекту, в Україні вже вдалося провести 319 трансплантацій, з яких 19 – трансплантації кісткового мозку від нерідного донора. А ще: вперше здійснено пересадку серця дитині та проведено трансплантацію легенів.

У 2022 році Міністерство охорони здоров’я очікує на ухвалення євроінтеграційного законопроекту «Про лікарські засоби», який має імплементувати важливі положення європейської директиви № 2001/83/ЕС.

Окрім того, важливим кроком на шляху Угоди про асоціацію з ЄС є ухвалення законопроекту, який сприятиме зміцненню здоров’я населення, запобіганню хворобам та збільшенню тривалості життя – №4142 «Про систему громадського здоров’я».

Серед євроінтеграційних пріоритетів МОЗ на 2022 рік залишається розвиток сфери донорської крові та її компонентів, а також участь у реалізації загальноєвропейської програми «EU4Health».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь